Releasedatum van exclusieve Resident Evil 4 VR game onthuld

News
maandag, 27 september 2021 om 18:00
s2 f0a75614d97e66459c52189b3ac7debcf1632752342
De nieuwe Resident Evil 4 VR game zal beschikbaar worden gemaakt op 21 oktober, nog een klein maandje wachten dus. Het is wel zo dat de game een exclusive is voor de Oculus Quest 2 VR bril. Wil je de game dus spelen, dan heb je die Virtual Reality-bril wel nodig.
De VR-versie van de game is in april van dit jaar aangekondigd tijdens een Resident Evil showcase. Voor de VR versie van de game uit 2005 is er vooral gezorgd dat de game goed te spelen is in VR. Hiervoor moest bijvoorbeeld de first person ervaring worden verbeterd.

Een totaal nieuwe ervaring

Door de VR-versie ervaar je de horrorgame op een totaal andere manier. Veel items en puzzels uit de game, zoals typemachines, zijn interactief gemaakt. Een andere, en volgens de makers de grootste aanpassing aan de game, is dat je geen menu meer hebt voor je wapens. De bedoeling is dat je naar je riem grijpt om bijvoorbeeld een wapen te pakken. Dit maakt de ervaring een stuk realistischer. Je kan ook beide handen gebruiken voor wapens, wat in de originele game niet mogelijk was.
Er zijn ook nieuwe beelden naar buiten gebracht van Resident Evil 4 VR. Bekijk de trailer voor de game hieronder.

Exclusieve VR-bril voor Resident Evil 4

De game komt alleen uit voor de Oculus Quest 2 VR-bril van Facebook. Je kan Resident Evil 4 VR dus niet met elke VR-bril spelen, zoals de goedkopere Oculus Quest 2 of brillen van concurrende bedrijven. Hoeveel de game zelf zal gaan kosten is ook nog niet duidelijk, al zal daar waarschijnlijk snel duidelijkheid over komen. Binnen de kortste keren is het namelijk 21 oktober en dan kan je met de game aan de slag.