Valve Index VR headset officieel onthuld

  Vorige maand werd al op twitter gelekt dat er een nieuwe VR headset van Valve aan zat te komen. Deze headset is nu officieel onthuld. De headset zal Valve Index gaan heten en brengt de nodige verbeteringen voor de VR ervaring.

  Valve

  Een prioriteit voor de nieuwe headset is comfort. Zo zullen de lenzen verstelbaar zijn zodat iedere gebruiker ze zo kan positioneren dat hij of zij optimaal ziet. Ook de speakers zijn verstelbaar. Dat is met deze headset nodig, omdat ze off-ear zijn. Op deze manier kan de headset gebruik maken van de vorm van het oor om een realistischere audio-ervaring te leveren.

  Is Valve Index alleen een headset?

  Naast de headset hoort er bij Valve Index ook andere hardware. De nieuwe controllers hebben geavanceerde vinger-sensoren zodat je je handen grotendeels kan gebruiken zoals je dat in de echte wereld doet. Om iets te pakken gebruik je dus je vingers, en niet meer een trigger op je controller. Tevens worden de controllers gedragen in plaats van vastgehouden. Zo kun je je hand helemaal openen tijdens het spelen.

  Er zijn ook nieuwe base stations. Deze hebben een groter bereik dan de vorige generaties. Je speelgebied wordt zo tot wel 4 keer groter. Ook kun je extra base stations toevoegen voor als je een onhandig hoekje hebt in je huiskamer. Met vier base stations kun je je speelgebied uitbreiden tot wel 10x10 meter.

  Wat gaat Valve Index kosten?

  Het volledige pakket zal 1079 euro kosten. Heb je eerdere Valve VR hardware, zoals Vive? Dan kun je de prijs drukken door alleen de elementen te kopen die je wil vervangen, want Index is volledig backwards compatible met Vive en Vive Pro. Daarnaast zullen alle VR games op Steam met alle ondersteunde hardware werken. Als je een Vive hebt kun je dus ook games die na de release van Index ontwikkeld zijn spelen.

  Pre-orders voor Valve Index zullen beschikbaar zijn vanaf 1 mei 2019, 19.00 uur. Je kunt hier een bestelling plaatsen, en de volledige specificaties van de set zijn hier te zien. Wil je je VR ervaring nog verder verbeteren? Lees dan onze lijst met de beste VR gadgets van 2018.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.