Komt Nintendo binnenkort met nog meer films?

News
woensdag, 08 juni 2022 om 9:00
Nintendo kennen we natuurlijk allemaal van de games, maar met de Mario film op komst lijkt het er op dat Nintendo van plan is een hele filmstudio divisie op te richten. Twitter-gebruiker MichaelO2k trof de handelsnaam aan van de nieuwe studio, die geregistreerd staat onder het United States Copyright Office. Nintendo Studios LLC staat naast wat andere namen van Nintendo en die naam staat ook bij de nieuwe Mario film.
Dit is de eerste keer dat we de naam Nintendo Studios LLC zien verschijnen, dat betekent dus dat het een nieuwe divisie van Nintendo is. Nintendo heeft verder nog niks over de studio bekendgemaakt, maar we kunnen er vanuit gaan dat alle filmprojecten van Nintendo onder het Nintendo Studios LLC merk gaan vallen.
Bij de Mario film staat nog een handelsmerk,namelijk M Brothers Productions. Dat handelsmerk is waarschijnlijk bedoeld voor alle vormen van Mario films en/of series, omdat het dan makkelijk bij elkaar te houden is vanaf een bedrijfsperspectief.
Vorig jaar gaf de bedenker van Mario, Shigeru Miyamoto, al aan dat Nintendo interesse heeft om meerdere film projecten te starten rondom de geliefde IP's van Nintendo. Dat er nu dus een Nintendo Studios opgericht is geeft wel aan dat Nintendo doorgaat met deze plannen.
Precies waarom ook Nintendo nu begint met films maken is niet helemaal duidelijk, we zouden kunnen speculeren dat ze het succes van SEGA nu een keer proberen na te bootsen. SEGA heeft namelijk succes met de Sonic films, waarvan de tweede dit jaar is verschenen.

Indrukwekkende cast voor de Mario film

Helaas is de Mario film uitgesteld naar begin 2023, anders hadden we de film eind dit jaar al mogen aanschouwen. In de film horen we Chris Pratt als Mario, Jack Black als Bowser, Seth Rogen als Donkey Kong en Anna Taylor-Joy als Peach.
Verder is Charlie Day de stem van Luigi, Kevin Micheal Richardson is Kamek en we mogen Keegan-Micheal Key als Toad horen. In wat kleinere rollen hebben we nog Fred Armisen als Cranky Kong en Sebastian Maniscalco als Spike.
De Mario film zit dus vol met grote namen. Helaas betekent het wel dat we Charles Martinet niet gaan horen als Mario of één van de andere karakters waar hij zijn stem al jaren aan verleent. Toch schijnt Martinet wel in de film te zitten, maar precies hoe weten we nog niet.