Komt GTA 6 naar PC? “We moeten zijn waar de consument is”

News
maandag, 03 juni 2024 om 18:00
gta 6 trailer luciaf1701763197
GTA 6 komt eind 2025 naar PS5 en Xbox Series X. Maar wanneer kunnen PC-spelers met de game aan de slag? Daarover staat nog niets vast, zo vertelt de CEO van GTA-uitgever Take-Two.
Het lijkt heel waarschijnlijk dat GTA 6 één van de grootste games in jaren wordt. Spelers op PlayStation, Xbox en PC wachten al meer dan 10 jaar op een opvolger van GTA 5. Tot dusver lijkt het er alleen op dat PC-spelers langer moeten wachten, want GTA 6 is voor dat platform nooit aangekondigd.
Tijdens een interview heeft Take-Two CEO Strauss Zelnick de vraag gekregen of het ontbreken van een aankondiging voor PC vaststaat, of dat de game later nog voor PC aangekondigd kan worden. Zelnicks antwoord was dat er met het uitblijven van een aankondiging niets vaststaat. Wat er nu kan gebeuren is dat de game alsnog wordt aangekondigd, of dat een aankondiging steeds niet blijft komen, zo stelt de CEO (via VGC).
De juiste strategie voor Take-Two en Rockstar is volgens Zelnick om te opereren waar de consument is. Elk platform waarvoor het logisch is om een game uit te brengen, kan een game dus na verloop van tijd krijgen. Rockstar komt op een daarvoor gepast moment met een aankondiging als een game naar een nieuw platform komt.

Komt GTA 6 ook naar PC?

Zelnick geeft dus geen concreet antwoord op de vraag of GTA 6 naar PC komt. Maar zijn opmerkingen doen vermoeden dat Rockstar dezelfde strategie volgt als met GTA 5 en veel andere titels. De studio brengt een game namelijk meestal eerst naar console en na minstens één jaar naar PC.
Die strategie past binnen Zelnicks opmerking dat een game na verloop van tijd naar elk logisch platform kan komen. Vooralsnog lijkt het erop dat wie GTA 6 zo snel mogelijk wil spelen, een console moet kopen. Daar hebben fans nog wel even de tijd voor, want GTA 6 wordt pas in de herfst van 2025 verwacht.