Komt Fallout New Vegas 2 er dan eindelijk aan?

News
maandag, 17 oktober 2022 om 14:00
ss 765d1ec078e1eb7d82a0d82e1eac8ddd8fabb3c01920x1080f1577047547
Veel fans van de Fallout-franchise zien de spin-off van Obsidian Entertainment, Fallout New Vegas, als het beste deel. De ontwikkelaar zegt nu graag aan de slag te gaan met Fallout New Vegas 2.
Voordat Bethesda kwam met Fallout 3 in 2008, waren er veel gamers die nog nooit van de klassieke game-franchise hadden gehoord. De titels van Black Isle Studios verschillen qua gameplay ook behoorlijk van de Bethesda games.
Hoewel Fallout 3 een groot succes was, vinden veel fans dat Fallout New Vegas de beste titel in de reeks is. De game van Obsidian Entertainment combineert namelijk de actie van de Bethesda game met de diepgaande RPG-elementen van weleer. Veel spelers willen dan ook graag een vervolg zien, of dat nu Fallout New Vegas 2 is of een ander deel van Obsidian Entertainment.
De fans staan daarin niet alleen, want ook de ontwikkelaar wil graag aan de slag met een nieuwe Fallout game. Dat laat CEO Feargus Urquhart weten in gesprek met DualShockers.

“Als we de mogelijkheid krijgen om een nieuwe Fallout game te maken, dan doen we dat. Het is niet eens een vraag of we het willen doen, het is alleen de vraag of we die optie krijgen.”

Zorgt Microsoft voor New Vegas 2?

Obsidian Entertainment heeft momenteel al veel op het bordje liggen. Zo heeft de studio dit jaar Grounded officieel uitgebracht en staat de release van Pentiment in november op de planning. Daarnaast wordt er ook druk gewerkt aan Avowed en The Outer Worlds 2.
Als er meer ruimte komt, dan gaat de ontwikkelaar kijken wat de volgende game op het lijstje is en volgens Urquhart ‘zou het vreemd zijn als Fallout daar niet op staat’. Als de studio een Fallout game gaat maken, dan moet het wel in lijn zijn met wat Bethesda met de franchise doet.
Bethesda is tegenwoordig alleen in handen van Microsoft en dat is toevallig ook de eigenaar van Obsidian Entertainment. Er zijn dan ook geruchten dat de grote uitgever al in gesprek is met Obsidian om een nieuwe Fallout game te maken. Het ziet er dus goed uit voor fans van New Vegas!