J.K. Rowling was maar weinig betrokken bij de Harry Potter films

News
maandag, 17 oktober 2022 om 14:30
harry potterf1641210769
Veel Harry Potter fans hebben nog maar weinig goeds te zeggen over J.K. Rowling, de bedenker van het verhaal en schrijfster van de boeken. Ook daarbuiten is haar betrokkenheid bij de franchise groot, wat het steunen van de franchise voor veel fans moeilijk maakt. Het blijkt alleen dat Rowlings invloed misschien toch kleiner is dan gedacht.
Volgens Tom Felton, die Draco Malfidus speelde in de Harry Potter films, was J.K. Rowling geen heel grote aanwezigheid bij de Harry Potter-films. Dat laat hij aan The Independent weten in een interview naar aanleiding van zijn boek Beyond the Wand: The Magic and Mayhem of Growing Up a Wizard. J.K. Rowling wordt niet genoemd tussen de bedankjes in het boek.
The Independent wilde graag weten of die omissie te maken heeft met Rowlings controversiële uitspraken over transgender mensen. Felton geeft aan dat hij geen tijd heeft dingen die niet pro-mensenrechten zijn. Maar er is nog een reden dat Rowling niet wordt genoemd, namelijk dat Felton haar nauwelijks heeft gezien tijdens het filmen.

Wat was de rol van J.K. Rowling bij de Harry Potter-films?

Rowling zou zich dus relatief weinig hebben bemoeid met de films, als zijn er gevallen bekend waarin ze toch een belangrijke invloed had. Zo overwoog Alan Rickman te stoppen met de rol van Professor Sneep tot hij van Rowling hoorde hoe Sneeps verhaal af zou lopen. Dat Tom Felton Rowling niet zoveel heeft gezien is dus maar een deel van het verhaal.