Komt er een Fortnite film naar de bioscoop?

News
dinsdag, 12 oktober 2021 om 9:30
fortnite seizoen 6 4f1615896861
Het is geen geheim dat Fortnite ongekend populair is en we zien zelfs steeds meer overlap met andere media, zoals in-game concerten van populaire artiesten. Epic Games gaat mogelijk nog een stapje verder, want naar verluidt is de uitgever bezig met een Fortnite film.
Waar veel games vandaag de dag wel populair zijn, zullen ze niet echt bij het grote publiek bekend zijn. Dat geldt alleen zeker niet voor Fortnite. De free-to-play game van Epic Games is extreem populair en bij vrijwel alle lagen van de samenleving bekend. Al dat niet door de gekke dansjes uit de game.
Volgens The Information wil Epic Games dan ook vol inspelen op de gekte rondom de battle royale game. De publicatie meldt namelijk dat de uitgever zou overwegen om een Fortnite film te gaan maken. Daarmee gaat Epic een stapje verder dan de concerten van Ariana Grande en Travis Scott die eerder zijn gehouden in Fortnite.

Is er al iets bekend over de Fortnite film?

Aangezien de plannen voor een mogelijke Fortnite film nog in de vroege fase zijn, zijn er helaas niet veel details om te delen. Het zal bovendien dan wel een paar jaar gaan duren voordat we de film in de bioscoop zien verschijnen. Maar dat Epic bezig is aan een filmproject rondom Fortnite komt niet helemaal als een verrassing.
De laatste tijd is Epic Games namelijk steeds meer bezig geweest om een verhaal te verwerken in de battle royale-modus van Fortnite en daarnaast zijn er een paar opmerkelijke mensen aangenomen. De uitgever heeft dit jaar namelijk meerdere voormalig medewerkers van Lucasfilm verwelkomt, waaronder Jason McGatlin, het huidige hoofd van speciale projecten bij Epic.