Komt Cyberpunk 2077 terug naar de PlayStation Store?

News
woensdag, 31 maart 2021 om 12:30
cyberpunk 2077 2f1593100430
Volgens CD Projekt RED is het volledig aan Sony of Cyberpunk 2077 ooit terugkeert naar de PlayStation Store. Wel zegt de studio er alles aan te doen de game te patchen voor de PS4.
Het is inmiddels meer dan drie maanden geleden dat Sony Cyberpunk 2077 verwijderde uit de PlayStation Store. Volgens de uitgever was het onacceptabel dat de game zo slecht te spelen was op de PS4. Sony besloot zelfs om geld terug te geven aan mensen die de game hadden gekocht, een unicum voor de Japanse uitgever.
CD Projekt RED zegt er alles aan te doen om een terugkeer mogelijk te maken. Volgens Kotaku werden er tijdens een investeerdersvergadering vragen gesteld aan de ontwikkelaar over hoe het nu met de relatie tussen de game en Sony gesteld is. Senior Vice-President Bussiness Development Michał Nowakowski zegt dat de game dichter bij een terugkeer is, maar dat de beslissing aan Sony is.

Cyberpunk 2077 patch moet problemen oplossen

Dinsdag heeft CDPR onverwachts toch nog de Cyberpunk 2077 1.2 patch uitgegeven, nadat de update eerder niet meer in maart leek te komen. Deze patch moet de meeste grote problemen van de game gaan oplossen. De maar liefst 28GB grote update is vooral gefocust op het speelbaar maken van de game op de PS4 en de Xbox One.
De patch lost onder meer problemen op met de UI en verschillende quests. Ook kunnen PC-gamers met een AMD-videokaart nu gebruik maken van ray-tracing. Gamers met een next-gen console moeten nog even geduld hebbben; een upgrade voor de PlayStation 5 en Xbox Series X wordt verwacht in de tweede helft van 2021.