Deze 5 features maken de B&O Beoplay Portal een unieke gaming headset!

Article
woensdag, 31 maart 2021 om 13:00
2021 bangolufsen beoplay portal 1f1620139082
Een gaming headset is ideaal om een koptelefoon en microfoon te combineren, maar de kwaliteit van beide onderdelen is niet altijd van de bovenste plank. Bang & Olufsen probeert met deze 5 features de B&O Beoplay Portal een unieke en hoogwaardige gaming headset te maken, die ideaal is voor als je net een Xbox Series X of S hebt aangeschaft!

Optimaal draadloos genieten van je games

Wanneer fabrikanten een koptelefoon ontwikkelen, wordt die vaak met één doelgroep in het achterhoofd gemaakt. Dat is precies de reden waarom je niet snel met een gaming headset het openbaar vervoer in zal lopen. Bang & Olufsen probeert daar verandering in brengen en gaat een stapje verder door de features die gamers willen zien te combineren met een mooi design, geluid en vakmanschap om je vingers bij af te likken.
Dat betekent dat de B&O Beoplay Portal niet een ‘normale’ gesloten koptelefoon is, maar de concurrentie aankan met de beste draadloze headsets op de markt. Zo kan de Portal tot 24 uur lang blijven doorgaan via Bluetooth, inclusief Active Noise-Cancelling. Ook zitten er verschillende functies verstopt door middel van touch controles aan de zijkant van de oorschelpen.
Bang & Olufsen heeft de B&O Beoplay Portal ontwikkeld als onderdeel van het Designed for Xbox-programma in samenwerking met Microsoft. Dat betekent dat je de gaming headset in een handomdraai kan verbinden met je Xbox Series X of S via Xbox Wireless. Daarnaast kan je ook met andere apparaten verbinden via Bluetooth, aptX Adaptive en USB-C, zodat je van next-gen audio kan genieten waar je ook bent.
2021 bangolufsen beoplay portal 24f1616769158

Surround Sound waar je U tegen zegt

Zoals gezegd is Bang & Olufsen een zeer ervaren lifestyle- en audiobedrijf, dat al is opgericht in 1925. Al die expertise op het gebied van audio brengt het Deense bedrijf nu naar de B&O Beoplay Portal om gamers te laten genieten van een indrukwekkend geluid. Dat doet de fabrikant met twee custom 40mm drivers van Neodynium magneten, die zorgen voor een accurate representatie van het geluid. En met de Active Noise Cancelling zal je bovendien niet gestoord worden tijdens intense potjes. Dat kan het verschil maken tussen een strak schot in de kruising of een kanonskogel uit het stadion in FIFA 21, wanneer iemand net je kamer komt binnenstormen.
Naast de kwalitatieve stereo-ervaring heeft Bang & Olufsen ook gebruikgemaakt van de Dolby Atmos technologie in de gaming headset. Daarmee kunnen spelers genieten van een virtuele Surround Sound-ervaring waar je U tegen zegt op de Xbox consoles en PC, die je kan instellen met de vernieuwde Bang & Olufsen app. Wil je dus precies weten waar tegenstanders of kogels vandaan komen of films op een compleet andere manier ervaren, dan ben je aan het juiste adres met de Beoplay Portal.
2021 bangolufsen beoplay portal 21f1616769240

Een onzichtbare microfoon

Eén van de redenen waarom een gaming headset normaal niet gedragen worden in het openbaar, is door de grote microfoon die er veelal aan verbonden is. Je wil er immers niet uitzien alsof je in de luchtverkeerstoren van Schiphol werkt. En zelfs als je de microfoon kan verwijderen is de gemiddelde gaming headset niet ideaal voor in het openbaar.
De B&O Beoplay Portal ziet er op het eerste gezicht uit als een stijlvolle, draadloze ANC koptelefoon in plaats van een gaming headset. En op het tweede gezicht ook. Bang & Olufsen maakt namelijk gebruik van een onzichtbare boom arm microfoon. Door middel van meerdere microfoons wordt de stem van de gebruikers opgepikt, terwijl juist andere geluiden in de omgeving worden gedempt. Op die manier kan je kristalhelder communiceren met je teamgenoten.
2021 bangolufsen beoplay portal 20f1616769318

Gaming headset met stijlvolle looks

Gaming bedrijven hebben een bepaalde visie wat volgens hen gamers willen zien in producten. Zo zien we bijvoorbeeld steeds meer gaming accessoires verschijnen met RGB-verlichting, waardoor de gemiddelde setup meer licht geeft dan Broadway. Het is alleen sterk de vraag of gamers wel echt de gamey look willen hebben. Stijlvol is namelijk anders.
Bang & Olufsen wil daarom met de B&O Beoplay Portal de grens tussen koptelefoon en gaming headsets vervagen. Zoals gezegd heeft het bedrijf al decennia lang ervaren met audio, maar ook met design. De Portal is daarmee de eerste gaming headsets die er niet uitziet alsof je hem exclusief kan dragen in je racestoel achter je monitor of TV. De headset is met een prijskaartje van 499 euro niet goedkoop, maar je kan meteen je andere koptelefoons de deur uit doen. Want met alle technologische snufjes is de Portal een ideale allround koptelefoon.
En met drie verschillende kleuren - antraciet, Grey Mist en marineblauw - kan je hem perfect afstellen op jouw eigen look.
2021 bangolufsen beoplay portal 22f1616769414

Comfortabel voor urenlang gamen

Normaal betrappen we onszelf er al op dat we urenlang achter elkaar aan het gamen zijn, maar tijdens de lockdown zijn de gaming sessies al helemaal lang geworden. Op een gegeven moment zal alleen wel één lichaamsonderdeel gaan zeuren: je oren. Wanneer je gaming headset niet comfortabel is, zal het op een gegeven moment een onprettige ervaring worden.
Dat zal waarschijnlijk niet snel een probleem worden met de B&O Beoplay Portal. Het Deense bedrijf heeft er namelijk alles aan gedaan om zoveel mogelijk comfort te bieden. De ruime oorkussens zijn gemaakt van memory foam en omwikkeld met lamsleer. De achterkant van de kussens zijn bovendien wat dikker, zodat ze beter afgestemd zijn op de vorm van je hoofd. Naast het comfort zorgt dat er bovendien voor dat er minder geluid naar buiten lekt.
Over je oren hoef je je dus geen zorgen te maken, maar een ander pijnpunt is vaak de bovenkant van je hoofd. Na een paar uur zal het gewicht van de gaming headset immers gaan drukken op het topje van je schedel. Ook daar heeft Bang & Olufsen over nagedacht, door de padding van de hoofdband zo te plaatsen dat die niet leunt op de bovenkant van je hoofd. Tel daar het lichte gewicht van maar 282 gram bij op en comfort zal geen enkel probleem zijn. Nu alleen nog zorgen dat je geen vierkante ogen krijgt van al dat staren naar een scherm.
Dit artikel is in samenwerking met Bang & Olufsen.

Populair Nieuws