Komen er dan toch meer Harry Potter films?

News
vrijdag, 04 november 2022 om 9:30
harry potterf1672392942
Harry Potter was in de jaren 2000 een enorm succes op het witte doek. Maar het verhaal van de tovenaarsleerling is inmiddels afgerond, dus de meeste mensen rekenen niet meer zo op nieuwe films. Maar de CEO van Warner Bros. Discovery toont nu ineens interesse in nieuwe films.
David Zaslav, de nieuwe CEO van Warner Bros. Discovery heeft al het nodige veranderd binnen het bedrijf. Uit een recente bespreking met investeerders blijkt dat hij nog meer anders wil gaan doen (via The Hollywood Reporter). Er komt een grotere focus op franchises als DC en Harry Potter, die volgens Zaslav respectievelijk al 13 en 15 jaar geen nieuwe film hebben gehad (beide getallen zijn onjuist, maar het is inderdaad lang geleden).
Dat Zaslav meer wil van DC is niets nieuws, maar het is voor het eerst dat hij spreekt over een gloednieuwe Harry Potter-film. Er zijn natuurlijk Fantastic Beasts-films geweest, maar na de verfilming van het laatste boek is er weinig gesproken over nieuwe films over Harry Potter zelf. Het is onduidelijk of Zaslav denkt aan nieuwe verhalen en vervolgen, of een nieuwe verfilming van de boekenreeks.
De CEO spreekt wel van een eventuele samenwerking met J.K. Rowling. De auteur is de laatste jaren veel in opspraak vanwege haar uitspraken over transgender mensen, maar dat lijkt geen breuk te hebben veroorzaakt met Warner Bros. Haar eventuele betrokkenheid zou kunnen betekenen dat er nieuwe verhalen worden overwogen.

Waar kan een nieuwe Harry Potter film over gaan?

Een nieuwe Harry Potter-film hoeft niet per se een heel nieuw verhaal te vertellen. Er is nog bronmateriaal in de vorm van het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child. Er is eerder interesse getoond in een verfilming van dat stuk, onder andere door Chris Columbus, de regisseur van de eerste twee Harry Potter-films.