Kojima wil met Death Stranding film prestigieuze prijzen winnen

News
dinsdag, 13 februari 2024 om 9:00
death strandingf1593412116
Hideo Kojima legt de lat hoog met de Death Stranding film. Met het project wil hij namelijk prestigieuze prijzen winnen op festivals als Cannes en Sundance Festival.
Sommige games van Hideo Kojima voelen soms eerder aan als films, met de lengte van de cutscenes in zijn titels. Zo heeft Metal Gear Solid 4 in totaal maar liefst acht uur aan cutscenes. Het is dan ook niet zo verrassend dat Kojima ambities heeft om een echte film te maken.
Met de verfilming van Death Stranding komt die droom eindelijk uit. En daarvoor heeft de Japanse gamemaker ook zwaar geschut ingeschakeld. Kojima werkt namelijk samen met productiebedrijf A24 voor de film, die eerder verantwoordelijk is geweest voor films als Everything, Everywhere All at Once, Uncut Gems, Ex Machina en Hereditary.
In een nieuwe aflevering van HideoTube laat Kojima weten dat het niet makkelijk is om games te verfilmen, helemaal met een game die normaal vijftig tot zestig uur duurt. Maar de Japanner heeft wel veel ambitie. Hij wil van de Death Stranding film namelijk niet zomaar een game-verfilming maken.

“De afgelopen vier tot vijf jaar hebben mensen die verstand hebben van games de taak op zich genomen om er een film van te maken. Er zijn verschillende hits gemaakt, zoals The Super Mario Bros. Movie. En dat is tegenwoordig de trend, maar met A24 wil ik iets maken dat gebaseerd is op een game, maar ook indie en artistiek is, iets dat prijzen kan winnen op filmfestivals als Cannes, Venetië of Sundance.”

Wie gaat er in Death Stranding spelen?

Voor de game heeft Kojima samengewerkt met een aantal grote namen uit Hollywood. Zo verschijnen in Death Stranding onder andere Norman Reedus, Mads Mikkelsen en Lea Seydoux. Maar of die acteurs opnieuw in de huid kruipen van hun rollen, dat is nog even afwachten.
Volgens Kojima is er namelijk nog niks beslist over een cast voor de film. Ook is de game director nog op zoek naar een regisseur om het project te leiden.