Hideo Kojima is zelf ook niet blij met naam Death Stranding Director's Cut

News
maandag, 12 juli 2021 om 15:00
death strandingf1593412116
Tijdens de Summer Game Fest werden er flink wat wenkbrauwen opgetrokken toen de Death Stranding Director’s Cut werd aangekondigd. Niet vanwege de aankondiging zelf, maar vanwege de naam. Daar is Hideo Kojima het nu zelf ook mee eens.
De term Director’s Cut is voor velen niks nieuws. In de filmindustrie wordt de term namelijk vrijwel elk jaar gebruikt wanneer er een nieuwe versie van een film wordt uitgebracht, waarbij er deleted scenes weer in het verhaal worden verweven. Die scènes zijn er dan uitgeknipt door de studio, tegen de wensen van de regisseur in.
Het was dan ook opmerkelijk toen een verbeterde versie van Death Stranding werd aangekondigd met de naam Director’s Cut. Regisseur Hideo Kojima had bij het ontwikkelen van de game namelijk de volledige controle en was er geen studio die er elementen buiten zijn doen uit de game heeft geknipt. Via Twitter laat Kojima nu weten ook fan van de naam Death Stranding Director’s Cut te zijn.

Nieuwe elementen in de Director’s Cut

Zoals Kojima aangeeft worden er in de Director’s Cut van Death Stranding geen geknipte onderdelen weer toegevoegd, maar heeft de studio een aantal nieuwe stukken content gemaakt. Zo kunnen spelers onder andere aan de slag met nieuwe verhaalmissies en worden de melee en shooting mechanics aangepakt. Death Stranding Director’s Cut zal voorlopig alleen uitkomen op de PlayStation 5 op 24 september.