'Geliefde Disney-serie komt terug als live-action serie'

News
dinsdag, 17 oktober 2023 om 15:30
gargoyles remasteredf1697548487
Het lijkt erop dat Disney weer een oude serie tot leven gaat wekken. Volgens The Hollywood Reporter is er namelijk een live-action versie van Gargoyles in de maak.
Terwijl Disney bezig is om te komen met nieuwe projecten voor bestaande franchises, denk bijvoorbeeld aan alle films en series die in de maak zijn voor Marvel en Star Wars, is de mediagigant er ook niet vies van om nieuw leven in een oude klassieker te blazen. Zo zijn al meerdere sprookjes teruggekeerd als live-action film, waaronder The Lion King, Aladdin en recent nog The Little Mermaid.f
Dat lijkt nu ook te gaan gebeuren met een serie. Volgens The Hollywood Reporter is Disney namelijk bezig met een live-action serie van Gargoyles voor streamingdienst Disney+. Daarvoor werkt het bedrijf samen met twee opvallende namen, namelijk Gary Dauberman en James Wan. Het tweetal is eerder verantwoordelijk geweest voor de Annabelle horrorfilms.
Dauberman zal de serie schrijven en optreden als showrunner, terwijl James Wan met zijn bedrijf Atomic Monster zal dienen als executive producer. Momenteel bevindt het project zich nog in de vroege fase.

Wat is Gargoyles?

De originele Gargoyles serie liep van 1994 tot en met 1997 voor drie seizoenen. De animatieshow draaide om een groep gargoyle standbeelden, die verantwoordelijk waren voor het beschermen van een Schots kasteel. Wanneer de gargoyles alleen eeuwen later ontwaken, zijn ze door een miljonair verplaatst naar New York en beschermen ze ‘s nachts de stad.