Nieuwe King Kong game gelekt door Amazon

News
donderdag, 20 juli 2023 om 15:30
king kongf1689859847
Na de verrassende hit uit 2005 lijkt het erop dat er een nieuwe King Kong game aankomt. Screenshots en de cover zijn namelijk gelekt door Amazon Spanje.

Update - Game nu ook officieel aangekondigd

Zoals verwacht heeft het niet lang geduurd voordat er een officieel bericht is gekomen vanuit uitgever GameMill Entertainment. Skull Island: Rise of Kong is nu namelijk officieel uit de doeken gedaan. De game komt naar alle consoles en PC.
Origineel bericht:
King Kong is één van de meest tot de verbeelding sprekende ‘monsters’. De gigantische aap is bij iedereen bekend en dan ook een waar icoon, maar er zijn opvallend weinig games van King Kong verschenen.
Het lijkt erop dat we binnenkort alleen een nieuwe titel aan de korte lijst kunnen toevoegen. Amazon Spanje heeft namelijk Skull Island: Rise of Kong gelekt. De game was op de webshop te zien, met covers van verschillende platforms. Zo zal de game uitkomen voor de PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One en Nintendo Switch.
De webshop heeft ook al een aantal screenshots getoond. Daarop is King Kong in een cel-shaded stijl te zien, evenals een aantal dinosauriërs en een gigantische krab. De listing met de cover en screenshots is inmiddels verwijderd, maar Gematsu heeft de informatie vastgelegd en gedeeld op Twitter.

Verrassende hit

De laatste keer dat King Kong verscheen in een game, was de officiële videogame die hoorde bij Peter Jackson’s King Kong uit 2005. Games gebaseerd op films hebben normaal geen goede reputatie, maar die titel was te bewijzen dat er wel degelijk een goede filmgame gemaakt kan worden.
In Peter Jackson’s King Kong wisselt de speler levels af tussen de gigantische aap en Jack Driscoll. In de huid van de scriptschrijver werd King Kong een first person shooter, maar zonder UI-elementen. Er was zelfs geen crosshair en de hoeveelheid ammo moest je laten ‘voorlezen’ door Jack.
Dit bericht is bijgewerkt op 21 juli 2023.