Kevin Spacey moet miljoenen betalen voor contractbreuk House of Cards

News
dinsdag, 23 november 2021 om 15:30
kevin spaceyf1637659438
Kevin Spacey, de voormalige hoofdrolspeler van de Netflix Original serie House of Cards, moet de productiemaatschappij van de serie 31 miljoen dollar betalen. Dit is een jaar geleden besloten, maar is nu publiekelijk bekendgemaakt, nadat advocaten van de productiemaatschappij documenten hadden opgevraagd.
De Netflix serie House of Cards was erg populair, maar er kwam een einde aan de populariteit na het vijfde seizoen. Kevin Spacey, de hoofdrolspeler van de show, werd toen namelijk beschuldigd van seksueel wangedrag. Er waren nog plannen voor meerdere seizoenen, maar dit werd moeilijk zonder Spacey. De serie probeerde nog een seizoen door te gaan.
In dit zesde seizoen nam de vrouw van Frank Underwood, het personage dat door Spacey gespeeld werd, het stokje over. Frank Underwood zou volgens het verhaal door mysterieuze redenen zijn gestorven. Toch zorgde de hoofdrol-wissel er niet voor dat de serie verder kon gaan. Het zesde seizoen werd het laatste seizoen.

Kevin Spacey moet geld betalen

De acteur werd na de beschuldigingen door de productiemaatschappij zelf ontslagen, maar toch moet Kevin Spacey geld betalen. Dit komt, omdat de beschuldigingen zouden zijn onderzocht en daaruit zou blijken dat in ieder geval een aantal van de beschuldigingen kloppen. Dit gaat in tegen het contract dat Spacey met de productiemaatschappij had.
Sinds de beschuldigingen is de carriere van Spacey op een laag pitje gezet. De acteur werd voorheen voor veel projecten gevraagd, maar tegenwoordig is hij niet meer in veel films en series te zien. Wel zal hij binnenkort verschijnen in de film Gore, waarin hij Gore Vidal speelt.