Keert Donald Trump terug op Twitter?

News
zaterdag, 19 november 2022 om 15:30
Sinds de bestorming op het Capitool op 6 januari vorig jaar is Donald Trump verbannen door zo’n beetje ieder social media platform. De oud-president kwam daarom met zijn eigen versie van Twitter, namelijk TRUTH Social. Het is goed mogelijk dat hij deze app binnenkort niet meer nodig heeft.
Elon Musk, de nieuwe eigenaar van Twitter, vraagt in een poll op Twitter of gebruikers vinden dat Donald Trump zijn Twitter-account terug mag hebben. Gisteren kregen een aantal andere oud-gebruikers al hun accounts terug, waaronder komiek Kathy Griffin. Zij werd eerder deze maand geschorst van het platform omdat zij zich voor had gedaan als Musk.
Ook psycholoog Jordan Peterson en het satirische account Babylon Lee zijn terug op Twitter, tot kritiek van vele. De accounts werden namelijk geschorst wegens het verspreiden van transfobie. Peterson heeft de transfobische tweet die verantwoordelijk was voor zijn schorsing moeten verwijderen, maar al opnieuw geplaatst via een screenshot.

Nog geen beslissing over Trump

Over de verbanning van Trump is volgens Musk nog geen beslissing genomen, maar de miljardair lijkt er dus wel over na te denken. Het is niet zeker of de resultaten van de poll invloed zullen hebben. Op het moment van schrijven stemt een kleine meerderheid van Twitter-gebruikers voor de terugkeer van Trump, namelijk 52.4 procent. Er kan wel nog tot vannacht gestemd worden, dus wellicht keert het tij.
Musk heeft zich ook uitgesproken over het nieuwe beleid van Twitter op het gebied van vrijheid van meningsuiting. Er is vrijheid van meningsuiting op het platform, ‘maar niet vrijheid van bereikbaarheid’. Negatieve tweets of tweets vol met haat zouden niet te vinden kunnen zijn, tenzij iemand er specifiek naar zoekt.
Ondertussen is het nog maar de vraag of Twitter nog lang blijft bestaan. Er is namelijk nog amper personeel over.

Populair Nieuws