Overleeft Twitter het weekeinde?

News
zaterdag, 19 november 2022 om 9:00
twitter logof1629114782
Het zijn roerige tijden bij Twitter. Sinds Elon Musk het social media platform overnam is het hommeles en is Twitter zelf het meest besproken onderwerp. Nu het personeel wegloopt of ontslagen is, slaat de twijfel ook bij gebruikers toe. Is er na dit weekeinde nog wel een Twitter?
Wie het nieuws een beetje gevolgd heeft, kan er niet omheen: het social miedia platform Twitter zit in zwaar weer. Sinds Elon Musk het platform voor maar liefst 44 miljard dollar overgenomen heeft, lijkt het hard bergafwaarts te gaan met het geliefde platform van de ultrakorte berichtjes. Veel gebruikers betwijfelen dan ook of het nog lang goed gaat met het blauwe vogeltje en vluchten massaal naar alternatieven als Mastodon.
Het begon allemaal drie weken geleden, nadat Musk maandenlang onder de deal met Twitter uit probeerde te komen, besloot hij de overname van Twitter voor het astronomische bedrag van 44 miljard toch door te zetten.
Sindsdien volgen de acties binnen het bedrijf elkaar in hoog tempo op. Musk ontsloeg meteen de helft van het personeel, introduceerde een abonnementsversie van het 'blauw vinkje' waarmee voorheen twitteraars hun authenticeit aan konden tonen, introduceerde een nieuw grijs vinkje en haalde het Twitter Blue abonnement weer weg.
Deze week kwamen er emails van de hand van Musk naar buiten waarbij hij van al het overgebleven personeel eiste dat zij zich volledig in zouden zetten voor 'Twitter 2.0' of anders de deur gewezen werden. Honderden werknemers weigerden te tekenen bij het kruisje, waardoor de leegloop nog eens extra versterkt werd.
Kylie Robison, journalist van Fortune Magazine zit dicht bij het vuur en meldt dat zo'n 75% inmiddels het bedrijf verlaten zou hebben.

Twitter loopt leeg

Met een dergelijke grote leegloop is het niet verwonderlijk dat er hele teams binnen het bedrijf onderbemenst zijn. Diverse, wat wordt omschreven als core teams die essentiële onderdelen van Twitter beheren, zouden vrijwel leeggelopen zijn. Velen vrezen dan ook dat de voor Twitter cruciale infrastructuur en functionaliteit bij het minste of geringste uit kan vallen, zonder dat er nog iemand is die dit kan repareren.
Ondertussen is ook de toegang tot de gebouwen van Twitter afgesloten, niemand kan meer op kantoor werken, totdat uitgezocht is wie ontslag genomen heeft en wie er nog werkt.

Twitter-chaos is compleet

Nu de chaos bij Twitter compleet is lijkt het een kwestie van tijd voordat het platform compleet instort. Twitter gebruikers maken zich dan ook grote zorgen en maken massaal accounts aan op concurrerende platformen, waarbij Mastodon het meest op Twitter lijkende alternatief is. #RIPTwitter en #Twitterdown zijn dan ook wereldwijd trending op het moment.
Overleeft Twitter dit weekeinde? Er is gegronde reden voor twijfel. Maar velen zijn het er over eens dat hoe het er nu bij Twitter aan toe gaat, een kritische systeemfout onvermijdelijk is. Musk zelf kan er ondertussen wel om lachen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties