Donald Trump komt met eigen social media app

News
donderdag, 24 februari 2022 om 19:00
De oud-president van de Verenigde Staten heeft zijn eigen app naar de appstore gebracht. De vervanger van een bestaande social media app zou gefocust zijn op het delen van de waarheid.
Donald Trump heeft deze week zijn eigen sociale netwerk uitgebracht in de App Store van Apple. Truth Social zou een alternatief zijn voor de bekende app Twitter waar de Amerikaanse oud-president al een jaar niet meer welkom is. Truth Social was al door een select groepje mensen getest, of de app ook te downloaden zal zijn voor Android gebruikers is nog niet bekend.

Truth Social

De sociale media app werd in oktober aangekondigd. Trump Media & Technology Group heeft de app gemaakt. Volgens Donald Trump zou het een tegenhanger zijn van ‘linkse mediabedrijven’. Volgens de Trump Media & Technology Group zou hun nieuwe platform in ieder geval een plek zonder censuur worden. Truth Social is een plek waar gebruikers een ‘truth’ kunnen plaatsen en ‘truths’ van anderen kunnen delen. Niet alleen is de app dus een vervanger van Twitter voor Donald Trump, het delen van de ‘thruths’ gebeurt op dezelfde manier als het retweeten van een Twitter-bericht.

Woede op Twitter

Donald Trump is al sinds begin januari 2021 niet meer welkom op Twitter. De Amerikaanse oud-president gebruikte het platform veel om met zijn 88 miljoen volgers te communiceren. Hoewel zijn tweets vaak viraal gingen vanwege zijn ludieke of vreemde uitspraken besliste Twitter dat dit in januari 2021 genoeg was. Zijn berichten zouden namelijk aansporen tot geweld. Zo speelden zijn berichten een rol bij de bestorming van het Amerikaanse Capitool. Aanhangers van Donald Trump hadden het Capitool bestormd in een poging het verlies van Donald Trump te herstellen.
Twitter is niet de enige plek waar Donald Trump online niet meer welkom is. YouTube en Facebook hebben ook zijn accounts geblokkeerd vanwege het aansporen tot geweld. Of Donald Trump Facebook en YouTube ook zal verwerken in Truth Social is nog niet bekend, maar aan het prijskaartje zal het voor de oud-president in ieder geval niet liggen.

Populair Nieuws