‘Er staat bijna geen data op Call of Duty Modern Warfare 2 disc’

News
donderdag, 27 oktober 2022 om 16:30
call of duty modern warfare 2 2022f1660316926
Veel games zijn tegenwoordig nogal uit de kluiten gewassen als het over de betsandsgrootte gaat. Maar op de fysieke disc van Call of Duty Modern Warfare 2 staat bijna geen data. Er is naar verluidt maar ongeveer 70 MB data op de disc te vinden.
Deze ontdekking wordt gedeeld door het Twitter-account Does it Play?, dat zich bezighoudt met de vraag of je een game uit de doos zonder downloads of internetverbinding kan spelen. Het antwoord op die vraag is voor Modern Warfare 2 een dikke ‘nee’. De hele game is namelijk ongeveer 100 GB groot, wat je dus bijna allemaal moet downloaden naast de 70 MB die op de disc staan.
Reacties op dit gegeven online zijn niet mals. Mensen vinden het klantonvriendelijk en verspilling van een disc. De disc is op deze manier nauwelijks meer dan een fysieke licentie om de game te downlaoden. Bovendien zou de 100GB van de game op een PS5 UHD blu-ray moeten passen, dus daar kan het niet aan liggen.
Het is tegenwoordig vrij gebruikelijk dat je naast wat er op de disc staat nog patches en updates moet downloaden voor een optimale ervaring. Maar in de regel staat er alsnog een speelbaar en bovenal volledig product op de schijfjes zelf. Call of Duty is hier dus zeker een uitzondering en geen onderdeel van een grotere trend.

Gaan fysieke Call of Duty games verdwijnen?

Het is niet ondenkbaar dat deze beslissing van Activision Blizzard gemaakt is omdat het bedrijf helemaal van discs af wil. Het bedrijf zou niet het eerste zijn dat van fysieke games af wil. In sommige europese landen stopt EA namelijk met de verkoop van fysieke games.