Kaartjes voor Dutch Grand Prix worden nog duurder in 2024

News
dinsdag, 22 augustus 2023 om 9:30
nederlandse f1 fans rookbommenf1660897492
Sinds de terugkeer van de Formule 1 in Nederland zijn kaartjes voor de Dutch Grand Prix erg gewild. De prijs van de toegangsbewijzen gaat alleen wel omhoog, te beginnen met de kaartjes voor 2024.
Een lange tijd zat Nederland zonder Grand Prix. Decennialang werd de race georganiseerd op Circuit Zandvoort, totdat in 1985 de laatste werd gehouden. Maar met de opkomst van Max Verstappen en de enorme populariteit die de Nederlander teweeg heeft gebracht, kon de terugkeer van de Dutch Grand Prix eigenlijk niet uitblijven.
Sinds 2021 wordt er daarom weer met F1-auto’s geracet op Circuit Zandvoort, waarbij elke editie de tribunes vol zitten met fans gekleed in oranje. Die konden ook elke keer een feestje vieren, want beide edities zijn tot nu toe door Verstappen gewonnen. Aankomend weekend kan de Red Bull Racing-coureur er een hattrick van maken.
De 2023-editie is weer helemaal uitverkocht, met 105.000 bezoekers die dagelijks worden verwacht. Er moeten zelfs inschrijvingen worden georganiseerd om de verkoop van kaartjes in goede banen te leiden, maar die kaartjes worden wel duurder. Dat meldt onder andere GPblog.com. De prijzen van de tickets gaan allemaal met vijf procent omhoog.

Hoe duur worden de nieuwe kaartjes?

Dat betekent dat de meeste kaartjes voor 2024 met tien tot twintig euro in prijs omhoog gaan, met natuurlijk een verdere verhoging voor de meest exclusieve pakketten. De reden voor de prijsverhoging is de inflatie. Ondanks de populariteit is het voor de organisatie een hele klus om alle eindjes financieel aan elkaar vast te knopen. Eerder hebben ook al Monza en Spa-Francorchamps de prijzen omhoog gegooid vanwege inflatie.
Eerder gingen de prijzen voor de kaartjes van 2024 ook al omhoog vanwege de ‘funtax’ die is ingesteld door de gemeente van Zandvoort.

Populair Nieuws