PS5 en opvallende game zien enorme stijging in verkopen

News
maandag, 21 augustus 2023 om 17:30
pexels kerde severin 5961235f1632836754
Sony doet weer goed zaken met de PS5. Het aantal verkopen van de console is enorm gestegen en dat geldt ook voor een opvallende game, die in juli weer de koppositie heeft veroverd in Europa.
Al sinds de lancering van de PlayStation 5 is de console over de hele wereld populair, maar een lange tijd is het apparaat niet goed beschikbaar geweest. Dat is begin dit jaar verandering in gekomen en dat komt ook goed naar voren in de verkopen.
Volgens data van GSD, gemeld door GamesIndustry.biz, is de verkoop van de PS5 in juli gestegen met maar liefst 244 procent in Europa ten opzichte van vorig jaar. Over het hele jaar is de console nu 204 procent vaker verkocht dan in 2022.
De Nintendo Switch blijft het ondertussen ook nog steeds goed doen, de console komt namelijk op de tweede plek te staan in juli. Wel is het aantal verkopen ten opzichte van vorig jaar met 9 procent gedaald.

Oude game naar de top

Op het gebied van verkochte games komt een opvallende titel bovenaan te staan. Namelijk niet één van de recente games is het meest verkocht in juli, maar een game die al bijna tien jaar oud is. Grand Theft Auto V heeft namelijk weer de koppositie gepakt, dankzij korting via de PlayStation en Xbox Stores.
Ook een andere game van Rockstar doet goede zaken. Red Dead Redemption 2 was ook in de aanbieding en is op de derde plek geëindigd. De twee games van Rockstar zijn gesplitst door FIFA 23.