'Jonge Princess Leia gecast voor Obi-Wan Kenobi Disney+ show'

News
maandag, 19 juli 2021 om 9:30
Er verschijnen steeds meer Star Wars series op Disney+ en ook de Obi-Wan Kenobi show komt eraan. Voor die serie is nu naar verluidt een jonge Princess Leia gecast.
Er gingen al een lange tijd geruchten dat er een serie zou verschijnen over het leven van Obi-Wan Kenobi tussen Star Wars III: Revenge of the Sith en Star Wars IV: A New Hope. Vorig jaar werd eindelijk bevestigd dat er een miniserie over de Jedi Master zou verschijnen op Disney+.
Voor de show is een groot gedeelte van de cast al bekendgemaakt - waarbij Ewan McGregor natuurlijk Obi-Wan zelf speelt - maar naar verluidt is er nog een castlid bijgekomen. Volgens Cinelinx is nu namelijk ook de rol van een jonge Princess Leia Organa gecast. Vivien Lyra Blair (Brid Box, We Can Be Heroes) zou volgens de insider de rol mogen gaan vertolken.

Belangrijke rol voor Princess Leia

Star Wars-fans kennen Princess Leia natuurlijk van haar belangrijke rol in de originele trilogie, maar ook in de Obi-Wan Kenobi show zal ze naar verluidt een grote rol gaan spelen. Volgens Cinelinx is Leia ‘zo’n beetje de aanzet voor de hele show en degene die Obi-Wan Kenobi in een ander avontuur brengt’.
Het is voorlopig nog gissen naar het verhaal, want Disney heeft daarover nog geen informatie vrijgegeven. Tot voorheen leek het alsof Obi-Wan alleen op Tatooine heeft gezeten om Luke Skywalker te beschermen, maar het lijkt er dus op dat de geliefde Jedi nog veel meer heeft uitgespookt. Wanneer is de serie op Disney+ moet verschijnen is nog niet bekend.