Obi Wan Kenobi serie op Disney+ wordt een miniserie

  Disney zet hoog in met de Star Wars franchise als het gaat om haar streamingdienst. Zo verschijnt niet alleen The Mandalorian op Disney+, maar ook de Obi Wan Kenobi serie. Die laatste blijkt nu alleen een miniserie te worden.

  Lucasfilm Ltd.

  Er gaan al lange tijd geruchten over een Obi Wan Kenobi serie. Het personage is enorm populair onder de Star Wars fan, met name door de vertolking van Ewan McGregor, en de roep om de serie was dan ook groot. Tijdens de D23 Expo in augustus 2019 werd de serie dan eindelijk officieel onthuld door Disney, als exclusieve show voor Disney+. Uiteraard met Ewan McGregor in de rol van Obi Wan.

  Het lijkt er alleen op dat de populaire jedi wel maar één seizoen gaat krijgen. Dat is naar voren gekomen tijdens een interview met Kathleen Kennedy, de president van Lucasfilm op The Wrap.

  “Het is zeer leuk om te zien hoeveel talent we hebben aangetrokken. En we ontwikkelen de limited Obi Wan Kenobi series met Deborah Chow en ze levert fantastisch werk.”

  Kathleen Kennedy, president Lucasfilm

  Eén seizoen voor Obi Wan Kenobi serie?

  Met de aanduiding ‘limited series’ lijkt het erop dat de Obi Wan Kenobi serie een miniserie wordt. Meestal betekent dat ook maar één seizoen, hoewel dat nog even afwachten is. Als de serie namelijk een groot succes is, dan kan Disney ook zomaar beslissen om meerdere seizoenen te maken. Het is daarnaast ook nog niet duidelijk hoeveel afleveringen de Obi Wan Kenobi serie precies gaat krijgen, evenals wat de releasedatum wordt. In oktober zal wel seizoen 2 van The Mandalorian verschijnen op Disney+.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.