John Williams schrijft muziek voor Obi-Wan Kenobi

News
vrijdag, 18 februari 2022 om 10:30
star wars obi wan kenobi serief1644487105
De muziek van Star Wars is minstens zo iconisch als de films zelf. John Williams schreef de muziek voor alle negen films in de Skywalker Saga en leverde ook werk voor een aantal andere projecten. Nu heeft Lucasfilm hem ook bereid gevonden om aan de serie Obi-Wan Kenobi te werken.
Volgens bronnen van Variety heeft John Williams onlangs een thema opgenomen voor de Obi-Wan Kenobi serie, die op 25 mei op Disney+ verschijnt. De muziek is opgenomen met een orkest uit Los Angeles. Het is allemaal onder strenge bewaking gebeurd.
Williams schrijft zelden voor tv-series, al is Star Wars een bijzonder geval. De componist verzorgt al sinds de eerste film in 1977 de muziek voor de franchise. Volgens velen is de soundtrack een belangrijke factor in het succes van de Star Wars-films.

Wie schrijft de rest van de Obi-Wan Kenobi-muziek?

Het lijkt erop dat Williams alleen het hoofdthema voor de serie verzorgt. Iets vergelijkbaars gebeurde voor Solo: A Star Wars Story, waarvoor Williams het hoofdthema schreef, waarna John Powell de rest van de soundtrack op zich nam. Ludwig Göransson en Joseph Shirley hadden een vergelijkbare taakverdeling voor The Book of Boba Fett. Het is niet bekend welke componist het grootste deel van Obi-Wan Kenobi van muziek gaat voorzien.
Het is ook nog onbekend of de muziek van John Williams geheel origineel is, of bekende thema’s uit de films aanhaalt. Hij schreef de melodie die fans nu kennen als het Force-thema oorspronkelijk als thema voor Ben Kenobi, maar dat thema is al lang niet meer onlosmakelijk verbonden met de Jedi.
John Williams heeft inmiddels een hoge leeftijd (90) bereikt, maar heeft nog steeds een aantal projecten in aantocht. Zo werkt hij ook aan de nieuwe Indiana Jones-film. Die franchise is net zo onlosmakelijk verbonden aan zijn muziek als Star Wars.

Populair Nieuws