Viaplay-concurrent F1 TV Pro heeft geen Nederlands commentaar meer

News
vrijdag, 18 februari 2022 om 11:00
rsz uf1d unit 11414f1626704096
We moeten nog heel even wachten voordat het Formule 1-seizoen van 2022 losbarst. Als je het seizoen wil volgen via F1 TV Pro, let dan wel op dat de dienst geen Nederlands commentaar meer heeft!
De Formule 1 heeft afgelopen seizoen er veel nieuwe fans bijgekregen, door de extreem spannende strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton om de titel, die uiteindelijk in de laatste ronde van de laatste Grand Prix werd beslist. Maar vanaf dit jaar kunnen we de sport niet meer volgen bij Ziggo. Streamingdienst Viaplay heeft de rechten overgenomen en dat heeft niet alleen gevolgen voor Ziggo.
F1 TV Pro heeft namelijk haar support-pagina aangepast, waarop te zien is uit welke commentatoren kijkers kunnen kiezen. Vorig seizoen was het nog mogelijk om naar de stem van Olav Mol te luisteren, maar de optie om voor een Nederlandse commentator te kiezen is nu weggehaald. Wil je in 2022 dus F1 kijken met Nederlands commentaar, dan is F1 TV Pro geen optie meer.

Waarom is er geen Nederlands commentaar meer?

Dat F1 TV Pro geen ondersteuning meer heeft voor Nederlandse kijkers is niet een complete verrassing. Ziggo en F1 TV Pro vallen namelijk allebei onder Liberty Media, dus een samenwerking tussen de twee bedrijven was vrij vanzelfsprekend.
Dat geldt alleen niet voor Viaplay. De nieuwe streamingdienst is onderdeel van Nordic Entertainment Group en daardoor is F1 TV Pro juist de grootste concurrent op het gebied van Formule 1. Het is dan ook niet zo vreemd dat Viaplay ervoor kiest om haar commentaar niet beschikbaar te maken voor leden van F1 TV Pro, zodat Nederlandse kijkers eerder geneigd zijn om een abonnement te nemen op Viaplay.

Populair Nieuws