Joel is een oude man in The Last of Us TV-serie

News
woensdag, 28 december 2022 om 11:00
the last of us hbo pedro pascal bella ramseyf1674808688
Geen acrobatische capriolen of een oneindig uithoudingsvermogen voor één van de protagonisten in The Last of Us TV-serie. Joel wordt namelijk een oude man in de HBO show.
Games worden steeds realistischer, maar ondertussen houden veel ontwikkelaars ook rekening met het plezier van gamers. We spelen immers juist games om even aan de echte wereld te ontsnappen. Je wil dan niet constant gehinderd worden door te realistische dingen.
Dat geldt alleen niet voor de wereld van televisie. Met The Last of Us TV-serie op HBO willen de makers namelijk een realistische versie van de personages neerzetten. En dat betekent met name dat Joel niet alles kan doen wat hij wel in de games kan doen. Dat leggen schrijvers Neil Druckmann en Craig Mazin uit in gesprek met de New Yorker.

“We hebben gesprekken gehad over de tol die het leven fysiek op Joel heeft gehad. Hij is slechthorend aan één kant door een geweerschot en zijn knieën doen elke keer pijn wanneer hij opstaat. Iemand als Tom Cruise kan alles, maar ik vind het beter wanneer iemand van middelbare leeftijd zich daadwerkelijk gedraagt als iemand van middelbare leeftijd.”

Invloed van TV-serie op games

Tijdens het maken van de TV-serie heeft Neil Druckmann veel geleerd over het vak en dat wil hij gaan toepassen op de nieuwe game van Naughty Dog. De studio werkt namelijk aan een project dat nog niet is onthuld, maar de co-CEO heeft wel al uitgelegd dat de ontwikkeling anders gaat zijn dan normaal.
De structuur voor de game wordt namelijk meer zoals een TV-serie. Om dat te bewerkstelligen zullen er ook veel meer schrijvers meewerken dan normaal. Waar Druckmann normaal een game zelf schrijft samen met iemand anders, zal er nu een ‘complete kamer vol schrijvers’ zijn.

Populair Nieuws