YouTube brengt handige functie nu ook naar Android en iOS

News
woensdag, 28 december 2022 om 11:45
pexels freestocksorg 34407 1f1633386550
Als je teveel video’s wil kijken op YouTube en het overzicht niet wil verliezen, dan is er al jaren de Queue-functie op desktop. Maar de handige functie komt nu ook naar Android en iOS.
Het aanbod van YouTube anno 2022 is tegenwoordig zo groot, dat het soms moeilijk kiezen is welke video je precies wil kijken. Soms is het ook moeilijk om een video die je eerst zag op de frontpage weg terug te vinden als je een andere video hebt gekeken. Daarom heeft YouTube een aantal jaar geleden de Queue-functie toegevoegd.
Wonderbaarlijk genoeg was die functie alleen niet beschikbaar op mobiele apparaten, behalve in een paar specifieke scenario’s. Zo kan je de feature gebruiken in YouTube Music of als je de app gebruikt via een Chromecast. Gelukkig komt Queue nu ook helemaal naar Android en iOS toe, dat meldt The Verge.
De functie is niet meteen voor iedereen beschikbaar. Als je Premium-lid bent, dan kan je nu meteen je aanmelden voor de test en Queue gebruiken, maar gratis leden van YouTube moeten dus even geduld hebben voordat alle tests afgehandeld zijn. Je hebt dan gelukkig wel de kans dat de functie zonder bugs te gebruiken is.

Hoe werkt de Queue-functie op Android en iOS?

Als je Premium-lid bent en je je aangemeld hebt voor experimentele functies, dan kun je video’s toevoegen aan de Queue door op de drie puntjes onderaan te drukken. De video’s in de rij worden automatisch afgespeeld wanneer je je huidige video hebt bekeken en zullen doorgaan totdat de Queue leeg is.
Je kan ook de Queue openen en video’s opnieuw organiseren, als je bijvoorbeeld prioriteit wil geven aan een bepaalde nieuwe video die je als laatste aan de rij hebt toegevoegd. Wanneer de functie officieel gelanceerd zal worden voor alle gebruikers is nog niet bekend.

Populair Nieuws