Je kan je oude Rock Band-instrumenten straks gebruiken in Fornite

News
maandag, 11 december 2023 om 17:30
fortnite festivalf1702306177
Fortnite is al lange tijd meer dan alleen een battle royale shooter. Sinds kort kan je ook muziek maken in de game en daar kan je zelfs je oude Rock Band-instrumenten voor het uit het stof halen.
Vorige week heeft Fortnite een grote update gekregen, waarmee maar liefst drie nieuwe modi zijn toegevoegd aan de game. Eén daarvan is Fortnite Festival, dat is gemaakt door Harmonix - een studio die sinds 2021 is overgenomen door Epic en daarvoor bekend is geworden door muziekgames als Guitar Hero en Rock Band.
Fortnite Festival lijkt dan ook veel op de voorgaande games van Harmonix. Spelers kunnen kiezen uit verschillende instrumenten - van gitaar en drums tot aan de keytar - om een scala aan nummers te spelen. Vervolgens moet je op het juiste moment de noten aanslaan om de hoogste score te behalen.
Momenteel is het nog niet mogelijk om oude instrumenten uit Rock Band te gebruiken, maar daar moet binnenkort wel verandering in komen. Dat heeft Alex Rigopulos, de studio director van Harmonix, laten weten aan IGN.

“Niet bij de lancering, maar het is wel een prioriteit voor ons om instrumentrandapparatuur in de game te ondersteunen. Het is iets waar we eigenlijk al actief aan werken. We hebben er nog niets specifieks over te zeggen, behalve dat het eraan komt.”

Niet helemaal gratis

Fortnite Festival is gratis om te spelen, net zoals de rest van Fortnite, maar als je het onderste uit de kan wil halen, dan moet je wel je portemonnee tevoorschijn trekken. Er rouleren namelijk een aantal nummers die gratis zijn om te spelen, maar voor de rest zal je de nummers moeten aanschaffen - net zoals dat het geval was met de Rock Band DLC.
Je kan de nummers kopen met B-Bucks of je kan voortgang boeken in de Festival Season Pass. Met de laatste manier speel je nummers vrij door punten te scoren in het Fortnite Festival.