Is Kena: Bridge of Spirits een succes voor Sony?

News
dinsdag, 26 oktober 2021 om 18:00
kena bridge of spiritsf1609850774
De gebroeders Mike en Josh Grier van Ember Lab zijn erg blij met hun game Kena: Bridge of Spirits. De game zou volgens Sony al de ontwikkelingskosten hebben terugverdiend en is een succes voor de uitgever.
In een interview met Bloomberg vertellen Mike en Josh Grier van Ember Lab dat Sony blij is met de verkoopaantallen van het spel Kena: Bridge of Spirits. De game heeft namelijk alle ontwikkelingskosten terugverdiend. Volgens Mike Grier doet Sony er alles aan om Kena: Bridge of Spirits te verkopen, en dat pakt dus goed uit.
De game werd tijdens gameconferenties getoond door Ember Lab en kreeg interesse van verschillende grote ontwikkelaars. Uiteindelijk heeft de studio een deel gesloten met Sony, en zou Sony voor de marketingondersteuning zorgen. De game werd op 5 juni 2020 voor het eerst getoond samen met de PlayStation 5.
De gebroeders Grier hebben nog nooit eerder een game gemaakt. Ember Lab is opgericht in 2009 en begon met het maken van animatiefilmpjes. Nadat ze een korte video hadden gemaakt over The Legend of Zelda: Majora’s Mask gingen ze viral en besloten ze om een game te maken.

Fulltime game-ontwikkelaar

Josh en Mike weten niet precies hoeveel exemplaren van Kena zijn verkocht, maar ze zijn blij met de verkoop. Dankzij het succes van Kena is de studio nu een game-ontwikkelaar geworden. De broers weten nog niet wat hun volgende game zal zijn, maar het zal net zoals Kena een verhaal gedreven game worden.
Kena: Bridge of Spirits kwam op 21 september uit en is beschikbaar voor PC, PlayStation 4 en PlayStation 5 en komt mogelijk zelfs naar de Nintendo Switch en Xbox.