Elden Ring verkoopt als een malle

News
woensdag, 11 mei 2022 om 15:00
elden ringf1644844576
Het was eigenlijk meteen na release al duidelijk dat FromSoftware’s Elden Ring een publiekslieveling was. De game brak records op Steam en Twitch en verkocht ook meteen goed. Uit de financiële resultaten van Bandai Namco (via VG247) blijkt nu dat de game nog iets beter wordt verkocht dan we al dachten.
In maart bleek al dat Elden Ring in een (krappe) maand 12 miljoen keer was verkocht. Dankzij Bandai Namco’s financiële resultaten over 2021, waar de release van Elden Ring belastingtechnisch nog in viel, weten we dat het werkelijke getal nog hoger ligt. In het afgelopen belastingjaar is de game namelijk 13,4 miljoen keer verkocht.
De teller is inmiddels waarschijnlijk nog hoger opgelopen. De 13,4 miljoen waren per 31 maart van dit jaar. Inmiddels zijn we bijna anderhalve maand verder. In die tijd is het enthousiasme rondom Elden Ring nog niet heel ver afgenomen.

Elden Ring best verkochte FromSoftware-game

Met 13,4 miljoen verkochte exemplaren is Elden Ring de best verkochte game van FromSoftware tot nu toe. Hiervoor verkocht Dark Souls 3 ook al enorm goed, maar bij de laatste officiële telling zit deze game op ‘maar’ 10 miljoen. Bovendien was dat na meerdere jaren op de markt, vergeleken met de maand waarin Elden Ring de game voorbij is gesneld.
Het is goed mogelijk dat Elden Ring nog lange tijd goed zal blijven verkopen. Games verkopen vaak nog jaren goed door. Bovendien wordt er gedacht dat de game DLC krijgt, wat de interesse in de titel waarschijnlijk weer zal doen groeien.