Is er eindelijk een nieuwe Donkey Kong voor de Switch in de maak?

News
dinsdag, 05 juli 2022 om 13:00
donkey kongf1625483368
Het IP van Donkey Kong ligt al jaren stof te happen. We hebben na Donkey Kong Tropical Freeze in 2014 namelijk niet echt een gloednieuwe release gezien. Wel hebben we remasters gehad en hier en daar een cameo. Daar lijkt nu mogelijk verandering in te komen.
Uit een recente aanpassing in het handelsmerkregister is duidelijk geworden dat Nintendo mogelijk plannen heeft voor Donkey Kong. Nintendo heeft het Donkey Kong handelsmerk vernieuwd en heeft daar een regel aan toegevoegd. In de nieuwe toegevoegde regel staat "downloadable programs for portable and electronic consoles". Het klinkt dus alsof Nintendo hier duidelijk maakt dat ze meer met DK willen gaan doen.
Veel Donkey Kong games op de Nintendo Switch zijn er nog niet, tenminste niet met huidige grafische kwaliteit. Zo kan je de oudere Donkey Kong Country games wel spelen op de emulators van Nintendo zelf die je krijgt bij je Nintendo online abonnement en zijn er remasters, maar zijn er geen compleet nieuwe releases geweest voor de Switch.

Ook een Donkey Kong-film in de maak?

Eerder paste Nintendo ook al het handelsmerk aan voor de filmstudio die Nintendo heeft opgericht voor de Mario film. Naar verluidt zou er ook een spin-off DK film moeten komen, maar daar is nog geen handelsmerk voor gevonden.
Of dit een compleet nieuwe uiting gaat zijn voor DK of juist nog meer remasters voor oudere Donkey Kong games is nog niet duidelijk. Het zou ook nog kunnen dat dit een stukje future-proofing is voor de franchise zodat Nintendo het later niet nog een keer hoeft aan te passen.

Populair Nieuws