‘Gloednieuwe Donkey Kong-game en animatieproject in de maak bij Nintendo’

News
maandag, 05 juli 2021 om 15:30
donkey kongf1625483368
Nintendo werkt naar verluidt aan een terugkeer van de Donkey Kong-franchise. Zo stellen meerdere bronnen dat de ontwikkelaar werkt aan zowel een gloednieuwe Donkey Kong-game als een animatieproject.
Volgens bronnen dichtbij Nintendo, Zippo en Nintendo Life, werkt de ontwikkelaar aan een nieuwe Donkey Kong-game en een animatieproject. Zo wilt de ontwikkelaar, volgens de bronnen, de IP voor de 40e verjaardag tot leven wekken en het een Mario-behandeling willen geven, net zoals bij zijn 35e-verjaardag.
Volgens Zippo wordt DK de volgende franchise na Mario die een grote push krijgt bij Nintendo om een groot fenomeen te worden. Volgens de bron krijgt Donkey Kong niet alleen een nieuwe game, maar ook een nieuw animatieproject, een uitbreiding in het pretpark Super Nintendo World in Japan en merchandise. Hoe de animatie eruit gaat zien is niet bekend.

De gloednieuwe Donkey Kong-game

Het is voor de DK-fans natuurlijk goed nieuws dat de welbekende franchise een grote push krijgt in zowel animatie, als een uitbreiding in het pretpark en nieuwe merchandise. Toch kunnen we nog meer verwachten. Zo werkt de ontwikkelaar naar verluidt aan een nieuwe Donkey Kong-game.
Volgens Zippo werkt EPD Tokyo, de maker van onder andere Super Mario Odyssey, aan een nieuwe Donkey Kong-game. Deze game zou hier al meer dan drie jaar in ontwikkeling zijn. Zowel Zippo als Nintendo Life zeggen dit, maar ook YouTuber LonelyGoomba, die gelooft dat het een 3D-game wordt. Toch geven bronnen dichtbij Nintendo Life aan dat het een 2D-game wordt. Hoe de game er precies uit gaat zien is niet bekend.
Alhoewel veel bronnen bevestigen dat DK de volgende, grote franchise wordt bij Nintendo, heeft de ontwikkelaar zelf nog niets bevestigd. Daarom moeten we nog even afwachten of dit er daadwerkelijk allemaal aankomt. De laatste keer dat we iets gezien hebben van DK, is de toevoeging van Donkey Kong Country 2 aan Nintendo Switch Online.