Is dit waarom Daniel Ricciardo het F1-stoeltje bij AlphaTauri heeft gekregen?

News
woensdag, 12 juli 2023 om 10:00
daniel ricciardo silverstone test 2023f1689146282
Gisteren viel het doek voor Nyck de Vries. Zijn stoeltje wordt per direct overgenomen door Daniel Ricciardo. Mogelijk is de test van de Australiër op Silverstone de reden voor die plotselinge beslissing geweest.
Toen Daniel Ricciardo besloot om terug te keren naar Red Bull Racing als derde coureur, was hij al meteen duidelijk: hij wil weer rijden in F1 en het liefste bij Red Bull Racing. Dat laatste is nog niet gelukt, maar vanaf de GP van Hongarije beleeft hij wel weer zijn terugkeer. Gisteren maakte Red Bull namelijk bekend dat Nyck de Vries per direct is ontslagen en Ricciardo zijn plek overneemt.
Dat is een vrij rigoureuze beslissing, helemaal omdat er nog twee races te gaan zijn voor de zomerstop. En de race direct daarna is de GP van Nederland, de thuisrace van De Vries. Er is dus blijkbaar iets gebeurd waardoor Red Bull meteen de spraakmakende swap heeft gemaakt.
Mogelijk heeft het te maken met de test die Ricciardo dinsdag heeft uitgevoerd op Silverstone. Volgens Lawrence Barretto zijn er bronnen die melden dat de tijd die de Australiër heeft neergezet, goed was voor P2 in de kwalificatie van afgelopen zaterdag - die ook werd gehouden op Silverstone. Dat is dus een competitieve tijd, helemaal gezien Sergio Perez het opnieuw niet lukte om Q3 te bereiken.

Zorgen voor Perez?

Hoewel je kan stellen dat Perez zich nu minder zorgen hoeft te maken dat hij halverwege het seizoen zijn plaats kwijt raakt, is de zet van Red Bull mogelijk wel een gevaarlijke voor de Mexicaan. Als Ricciardo namelijk laat zien in de AlphaTauri dat hij zijn mojo terug heeft, dan kan hij solliciteren naar een plek bij Red Bull Racing in 2024.
Aan de andere kant is het ook mogelijk dat Yuki Tsunoda zijn talent bewijst naast Ricciardo en daarmee een promotie naar het hoofdteam verdient. Het is in ieder geval duidelijk dat er van alles kan gebeuren bij de twee F1-teams van Red Bull.

Populair Nieuws