Opvallend: CD Projekt Red niet van plan naar gamescom 2023 te gaan

News
woensdag, 12 juli 2023 om 9:30
cyberpunk 2077f1674491001
Het is nog even wachten, maar in augustus is tijd voor gamescom 2023. De beursvloer mag gewoon weer open na eerdere lastige corona-jaren. Toch zijn er wat partijen afwezig en CD Projekt Red is daar één van.
CD Projekt Red is de ontwikkelaar achter de beroemde The Witcher games maar ook van Cyberpunk 2077. De opvolger kampte in eerste instantie met wat problemen, maar is inmiddels goed aangepakt en speelbaar. Bovendien is er nieuwe downloadbare content onderweg. In september verschijnt namelijk de DLC Phantom Liberty, waarin onder meer Idris Elba schittert.
Met deze DLC in het vizier en gamescom dat eind augustus plaatsvindt, zou je verwachten dat de Poolse ontwikkelaar naar Duitsland gaat om wat te tonen. Maar dat is niet het geval. Er is geen intentie om naar gamescom te gaan, zo liet de ontwikkelaar aan XGN.nl weten.

Tijden veranderen

Wist je overigens dat CD Projekt red ooit op de beursvloer stond met enkel één lullig tafeltje? Zo onbekend was de ontwikkelaar ten tijde van de allereerste Witcher game. Die tijden zijn veranderd. Zeker na het succes van The Witcher 3: Wild Hunt is de ontwikkelaar compleet ontploft en werd elke gamescom editie groter. Voor Covid had de ontwikkelaar een mega grote ruimte voor pers, waar games gespeeld konden worden en een heel decor omgebouwd was alsof je in een bar uit een game terecht was gekomen.
Dat zit er dit jaar dus niet in. Een andere grote partij die schittert bij afwezigheid is PlayStation. Maar HQ zal geen speelbare games hebben om te laten zien. Daarmee lijkt het een gamescom editie te worden die weliswaar fysiek bezocht kan worden, maar toch niet helemaal in volle glorie zoals de periode voor corona.

Populair Nieuws