Is de nieuwe naam voor EA's FIFA games al bekend?

News
maandag, 11 oktober 2021 om 18:30
fifa 22 03f1627654844
Onlangs heeft EA bevestigd dat het bedrijf kijkt naar een naamsverandering voor de FIFA games. Nu blijkt uit leaks dat EA de naam 'EA Sports FC' al heeft geclaimd in het Verenigd Koninkrijk en de EU. Er lijkt dus echt een einde te komen aan het FIFA tijdperk.
Onlangs werd duidelijk in een persbericht dat EA overweegt te stoppen met de naam FIFA voor de games. Dit zou betekenen dat de deal tussen FIFA en EA komt te vervallen. Volgens EA verliest het bedrijf daardoor geen belangrijke onderdelen uit de game. Alleen de naam zou moeten veranderen.
Wat dan de nieuwe naam zou worden was tot nu toe nog onduidelijk. Het lijkt er nu op dat deze naam nu gevonden is. EA heeft namelijk de naam 'EA Sports FC' geclaimd in het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Dat is nogal een verschil met FIFA.
FIFA 2023 wordt dan misschien EA Sports FC 2023, maar er kan net zo goed gestopt worden met de jaartallen. EA heeft er nog niet op gereageerd dus is er verder niet veel duidelijk over de naamsverandering. Het kan nog alle kanten op gaan.

Waarom wil EA een naamsverandering?

De reden dat EA besluit de naam te veranderen maakt het bedrijf niet helemaal duidelijk. EA zegt zelf te willen vernieuwen, maar zegt ook dat het bedrijf geen belangrijke onderdelen verliest door het stopzetten van de deal met FIFA.
EA maakt al meer dan twintig jaar gebruik van de naam FIFA. EA is van plan nog lang door te gaan met de voetbal games. Het is dus goed mogelijk dat we de aankomende twintig jaar van 'EA Sports FC' horen.