EA wil mensen tegenhouden die teveel geld uitgeven aan FIFA 22

News
vrijdag, 08 oktober 2021 om 18:00
fifa 22 alexander arnoldf1627654598
EA wil mensen die teveel geld uitgeven aan FIFA 22 een halt toeroepen. Dit zijn niet de mensen die graag aankopen doen, omdat ze het leuk vinden, maar echt de mensen die zo verslaafd zijn aan de game dat ze zoveel geld uitgeven, terwijl ze dit eigenlijk niet willen. Chris Bruzzo van EA maakt dit duidelijk in een interview met Eurogamer.
In de FIFA games zijn er een hoop extra items die gekocht kunnen worden met echt geld. Een groot voorbeeld hiervan zijn de lootboxen, in de game ook wel Packs genoemd. Lootboxen werken eigenlijk hetzelfde als gokken, omdat je niet van tevoren weet wat er in zo'n lootbox zit.
Deze vorm van gokken is in een aantal landen verboden, waaronder Nederland, maar FIFA verdient hier nog steeds een hoop geld aan. FIFA heeft het lootboxen probleem deels opgelost door ervoor te zorgen dat mensen nu met bepaalde pakjes kunnen zien wat er in de lootboxen zit, voordat ze deze aanschaffen. Het zijn ook niet alleen maar lootboxen waar veel geld aan wordt uitgegeven. Ook andere items worden vaak verkocht.
Chris Bruzzo, Chief Experience Officer van EA zegt nu wat te willen doen aan het feit dat mensen verslaafd zijn aan het kopen van deze items, maar het is niet de bedoeling om helemaal te stoppen met het verkopen van extra items. Chris Bruzzo zegt dat er gefocust moet worden op de extreme gevallen. De topman zegt dit tegen te willen gaan door middel van ouderlijk toezicht, maar ook door spelers beter te informeren. Bruzzo weet dat dit niet genoeg is, maar wil duidelijk maken dat het bedrijf wel bezig is om met oplossingen te komen.

Gaat EA dan lootboxen helemaal weg doen?

Chris Bruzzo kreeg de vraag of EA niet helemaal kan stoppen met lootboxen. Zijn antwoord was dat hij deze keuze niet kan maken. Hij zou hier toestemming voor moeten krijgen. Hij zegt er ook bij dat acht van de tien FIFA spelers geen extra geld uitgeven aan de game. Hiermee wil Bruzzo zeggen dat er maar een klein gedeelte van alle spelers geld uitgeven aan de game.

Populair Nieuws