Is 6 november de releasedatum van de Xbox Series X?

  Gisteren kwam Microsoft plotseling met het nieuws dat de Xbox Series X in november zal lanceren. Een specifieke datum is er alleen nog niet, maar door een gelekte Xbox Series X controller lijkt de lancering gepland voor 6 november.

  Microsoft

  Het was een wilde tijd voor liefhebbers van Xbox op dinsdagavond. Eerst werd bekendgemaakt dat Halo Infinite geen launchtitel zal zijn voor de Xbox Series X en wordt uitgesteld tot 2021. Niet veel later kwam Microsoft met het nieuws dat de next-gen console in november gelanceerd zal worden.

  Het Amerikaanse bedrijf wil nog niks zeggen over een specifieke releasedatum, maar die lijkt nu te zijn gelekt door een controller voor de Xbox Series X. Tom Warren van The Verge heeft een foto opgestuurd gekregen van een verpakte controller, met daarop een oranje sticker die bedoeld is voor winkels. De sticker meldt dat de doos niet geopend en de inhoud niet getoond mag worden voor 6 november.

  Microsoft geeft geen commentaar

  De tipgever is niet de enige met een al verkochte Xbox Series X controller in zijn of haar bezit, er zijn al meerdere gevallen van gelekte controllers bekend. De specifieke sticker is ook een grote hint dat het gerucht mogelijk kan kloppen. Microsoft gebruikt de oranje stickers namelijk vaker wanneer een retailer een product ontvangt dat pas vanaf een bepaalde datum in de schappen mag staan.

  Microsoft wil in ieder geval nog niet op het gerucht reageren volgens The Verge, dus we zullen nog even geduld moeten hebben om te kijken of de releasedatum klopt. In de tussentijd kijken we nog altijd uit naar de bekendmaking van het prijskaartje voor de Xbox Series X.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.