Fortnite downloaden op iOS en Android doe je zo

  Nu Fortnite niet meer in de iOS App Store en Androids Google Play Store te vinden is, zitten velen met een gat ter grote van het Battle-eiland in hun hart. Toch zijn er nog wel manieren om Fortnite op je mobiel of tablet te downloaden. Hoe je de populaire game op je iOS- en/of Android-apparaat zet, leggen we je haarfijn uit!

  Epic Games werd door Apple en Google op de vingers getikt nadat de uitgever het zat was om dertig procent commissie over iedere aankoop af te staan. Door een eigen betaalwijze toe te voegen aan de game dacht het bedrijf de regels slim te omzeilen, maar niets bleek minder waar. In plaats daarvan werd het startschot van een digitale oorlog gegeven die nu nog volop gevoerd wordt.

  In de tussentijd zijn veel spelers de dupe van de ruzie. Door het conflict kunnen ze Fortnite niet meer downloaden en updates niet meer meekrijgen. Om ervoor te zorgen dat je toch ongestoord de game kunt spelen, zetten we stap voor stap op een rij hoe je de game weer op je mobiele apparaat krijgt. Want ja, velen vragen zich gewoon af: hoe krijg je als nieuwe speler Fortnite op je Apple iPhone, Samsung Galaxy, OnePlus, Huawei, iPad of ander mobiele apparaat.

  Fortnite op Android installeren - Hoe kun je de game zonder Google Play Store downloaden?

  Het is de grote vraag waar iedereen antwoord op zoekt en gelukkig kunnen we je daarbij helpen. In een aantal simpele stappen leggen we je precies uit hoe je de battle royale game nog gewoon op je telefoon kunt downloaden. De tips die we je geven zijn gemakkelijk uit te voeren en compleet legaal, dus let goed op!

  Het stappenplan om Fortnite op Android te installeren

  1. Ga naar de website van Fortnite met je Android-apparaat of scan met de camera van je Android-toestel de QR-code hierboven
  2. Klik op de Epic Games App-knop.
  3. Klik in de pop-up op downloaden: dat zorgt ervoor dat je de meest recente FortniteInstaller.apk binnenhaalt
  4. Klik op de Openen pop-up zodra het downloaden voltooid is
  5. Ga naar je Instellingen om toestemming te geven voor het installeren van de app. Via externe bronnen is dit vereist. Ga vervolgens terug naar de OS
  6. Klik op Installeren
  7. Nu de Epic Games App geinstalleerd is, open je de app
  8. Druk op het Fortnite-plaatje
  9. Klik op Install (installeren)
  10. Druk op Launch (lanceren) zodra het downloaden voltooid is

  Door deze tien stappen te doorlopen heb je Fortnite weer op je Android-toestel geïnstalleerd. Zorg er wel voor dat je dit via Wi-Fi doet om te voorkomen dat je veel data verspilt. Dat zou immers zonde zijn van je bundel.

  Fortnite op iOS installeren - Hoe kun je de game zonder App Store downloaden?

  Op het moment is er nog geen manier om Fortnite weer op je Apple-apparaten als je iPhone of iPad te installeren als je Fortnite nog niet gedownload hebt. Apple laat namelijk niet toe om apps via externe bronnen te installeren. Dit heeft te maken met Apple's gesloten eco-systeem voor de iPad- en iPhone-OS.

  Online zie je nu dan ook veel iPhones die Fortnite nog geïnstalleerd hebben in waarde stijgen. Op eBay worden belachelijke prijzen gevraagd voor gebruikte iPhones die de app nog geïnstalleerd hebben.

  Veel heb je alleen niet aan deze Apple iPhones, want zodra het volgende seizoen van start gaat is de app niet meer bruikbaar. Epic Games kan namelijk geen updates meer doorvoeren, waardoor de Apple-gebruikers achterblijven en niet mee kunnen doen aan toekomstige seizoenen. Of er een oplossing komt, is voor nu dan ook nog maar de vraag.

  Fortnite

  Verkijgbaar vanaf 25 july 2017

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.