Microsoft onthult Xbox Series X user interface in video

News
donderdag, 20 augustus 2020 om 16:30
xbox series x uif1597926873
Microsoft heeft de user interface (UI) van de Xbox Series X uit de doeken gedaan. Het menu van de console oogt bekend, maar heeft een aantal toffe vernieuwingen.
Microsoft toonde de nieuwe interface in een video met de titel The Xbox Experience: Connecting You to Fun, Wherever You Want to Play. Het menu van de console ziet er bekend uit. Er lijken op het eerste oog nauwelijks wijzigingen gedaan te zijn ten opzichte van het menu op de Xbox One. Toch zijn er een paar flinke aanpassingen gedaan om de spelervaring zo goed mogelijk te maken.
In de video namen Chris Novak, hoofd van research en design bij Xbox, John Hildebrandt, principle program managervoor de Xbox Experience, en Catarina Macedo, program manager van het Xbox Live social team, het woord. Ze vertellen dat de next-gen console erop ingericht is om gamers sneller bij hun favoriete games te krijgen. Dit gebeurt onder andere door de Velocity-architectuur en de Quick Resume-functie van de console. Zo laadt het hoofdscherm van de Xbox Series X 15% sneller dan dat van de Xbox One (X).
Verder wijdt de video uit over de informatie die het menu geeft. Hierin is het een en ander een stuk toegankelijker gemaakt. Daarnaast zijn er een aantal aanpassingen gemaakt aan de drie meest bezochte pagina's op de console Home, Store en Guide. De pagina's zijn duidelijker ingericht en minder zwaar waardoor er meer (40%) geheugen vrij is voor de console om in te zetten in games.

Niet alleen de Xbox Series X UI is flink aangepast

Naast de Xbox Series X UI is ook de interface en de nieuwe functies van de Xbox app onder de loep genomen. Ook de app ziet er bekend uit, maar herbergt een aantal toffe nieuwe functies. Zo kun je straks met de app in een oogwenk berichten sturen naar je vrienden. Daarbij worden captures vanuit je console direct naar je andere apparaten met de Xbox app erop gestuurd, zodat je deze makkelijk op alle sociale netwerken kunt delen. Dit maakt het nóg makkelijker om die ene video aan de wereld te laten zien via Instagram, Twitter of Facebook.
Alle aanpassingen die de Xbox Series X krijgt, zullen ook beschikbaar worden op de Xbox One. Hierdoor maakt het niet uit op welke Microsoft console je speelt. Je hebt altijd dezelfde intuïtieve ervaring met het menu, al zal alles op de Xbox Series X sneller laden dan op de huidige console.