‘Deze feature gaat de iPhone 15 niet veranderen’

News
maandag, 10 oktober 2022 om 10:00
Veel Apple-gebruikers waren bij de onthulling van de iPhone 14 enigszins teleurgesteld. De gewone modellen van de telefoon veranderden namelijk wel erg weinig ten opzichte van de iPhone 13. De hoop is dat de iPhone 15 iets meer gaat veranderen, maar lijkt al duidelijk dat dat in één opzicht in ieder geval niet gaat gebeuren.
Apple is de laatste jaren erg bezig om eigen chips te maken ter vervanging van onderdelen van derden. Zo kunnen we in Macs tegenwoordig Apple silicon processors vinden plaats van de eerdere Intel-processors. Ook voor het 5G modem van de iPhone en iPad wil Apple graag eigen chips maken.
Voorlopig lijkt dat alleen niet te gaan gebeuren. Analist Jeff Pu beweert dat de iPhone van 2024 een nog onaangekondigd Snapdragon-modem van Qualcomm gebruikt, zo meldt Macrumors. Dat zou betekenen dat de iPhone 15 en 16 allebei nog geen modem van Apple zelf gebruiken.
Dat komt overeen met een eerdere analyse van de bekende analist Ming-Chi Kuo. Die beweerde eerder dit jaar dat de ontwikkeling van Apple’s 5G modem niet wil vlotten. Het bedrijf zou het niet opgeven, maar het kan dus nog even duren voor er een iPhone komt die niet afhankelijk is van Qualcomm voor zijn modem.

Wat weten we over de iPhone 15?

De iPhone 14 is er nog maar net, maar geruchten over de iPhone 15 beginnen al binnen te druppelen. Hoewel Apple dus nog even niet zoveel kan veranderen aan het modem van de iPhones, lijkt het er wel op dat de iPhone 15 op andere manieren gaat veranderen. Zo gaan er geruchten over een nieuw design.