‘Deze feature komt niet terug naar de iPhone’

News
maandag, 03 oktober 2022 om 10:00
iphone 14 prof1672917626
Met elke nieuwe iPhone zijn er nieuwe features, maar helaas verdwijnt er ook af en toe iets. Wie bijvoorbeeld heel blij was met Touch ID is de laatste jaren steeds teleurgesteld door de meeste iPhone-modellen omdat ze overgingen op Face ID. Het lijkt er bovendien op dat Touch ID voorlopig geen comeback gaat maken.
Je gezicht is je nieuwe vingerafdruk, als het aan Apple ligt. Sinds de iPhone X heeft Face ID de Touch ID feature in de meeste iPhones vervangen. Alleen in een iPhone SE kun je Touch ID nog terugvinden.
Dat wil niet zeggen dat Apple niet heeft gekeken naar mogelijkheden om Touch ID terug te brengen, maar volgens Mark Gurman van Bloomberg (via 9to5Mac) zit een terugkeer er voorlopig niet in. Er zou overwogen zijn om de feature te verplaatsen naar de aan-knop, zoals bijvoorbeeld bij de iPad het geval is. Maar dat idee gaat in ieder geval in de vlaggenschip-iPhones niet gebeuren.

Komt Touch ID terug na de iPhone 14?

Dat wil niet zeggen dat Touch ID nooit meer terug gaat komen, maar voorlopig lijkt het onwaarschijnlijk. Maar voor de nabije toekomst zit het er volgens gurman niet in. Ook na de iPhone 14 zitten iPhone gebruikers dus vast aan Face ID.
Over de iPhone 15 zijn trouwens al wel andere geruchten. Zo zou de volgende iPhone het design flink omgooien. Er waren vergelijkbare geruchten over de iPhone 14, maar dat is niet daadwerkelijk het geval gebleken.