Deze iPhone reparatie wordt flink duurder

News
dinsdag, 03 januari 2023 om 20:30
apple 132960
Door de jaren heen is het steeds moeilijker geworden om zelf je apparaten te repareren. Zelfs iets eenvoudigs als het vervangen van een accu kun je tegenwoordig eigenlijk alleen door een professional laten doen. Dat is alleen niet goedkoop en Apple maakt het binnenkort nog duurder.
Als je een iPhone hebt die nog prima werkt, maar een beroerde batterij heeft, dan kun je die laten vervangen. Helaas kun je dat niet zelf doen en dus moet je bij Apple zijn. Het bedrijf gaat alleen veel meer vragen dan eerst gebruikelijk was voor het vervangen van een batterij.
Op de website van Apple staat te lezen dat de prijs voor het vervangen van een iPhone batterij per 1 maart 2023 omhoog gaat met wel 24 euro. Dat geldt voor alle modellen ouder dan de iPhone 14. De exacte prijs zal afhangen van het model dat je opstuurt, maar het standaardmodel van de iPhone 13 zal bijvoorbeeld uitkomen op 99 euro voor het vervangen van de batterij.

Ook MacBook en iPad reparaties duurder

Ook voor andere Apple-apparaten geldt dat het vervangen van de batterij duurder wordt. Zo betaal je vanaf maart 40 euro meer voor een nieuwe iPad-accu. Bij een MacBook Air wordt een nieuwe batterij 36 euro duurder terwijl de prijs bij andere MacBooks met 60 euro omhoog gaat.
Dit alles lijkt helaas niet te omzeilen als je zelf aan de slag gaat. Ten eerste is Apple’s officiële zelfbedieningsprogramma nog niet in Nederland beschikbaar en daar komt bij dat je als je het wel kan gebruiken alsnog onderdelen van Apple nodig hebt. Mocht je dus een Apple-apparaat in huis hebben dat een nieuwe accu nodig heeft, dan loont het om het in de komende maanden te laten regelen.