Twee game legendes maken kans op een LEGO set

News
dinsdag, 03 januari 2023 om 20:00
LEGO is de laatste jaren interessant geworden voor gamers. Dat komt niet alleen door de altijd leuke LEGO-games, maar ook doordat er geregeld sets uitkomen gebaseerd op games. Nu maken twee iconen kans op een set.
Via LEGO Ideas kunnen fans zelf bouwwerken indienen bij LEGO, waarna er een kans bestaat dat het officiële sets worden. De ideeën voor de nieuwste beoordelingsronde zijn bekendgemaakt en er zijn maar liefst twee game legendes die kans maken op een LEGO set. Het gaat om Pac-Man en The Legend of Zelda.
De Pac-Man set is een bewegende constructie waarin de hongerige gele cirkel achterna wordt gezeten door de bekende spookjes uit de game. De Zelda-set is de welbekende Temple of Time. Het gaat daarbij om de in verval geraakte versie zoals te zien in Breath of the Wild.
De vraag is alleen of deze sets daadwerkelijk gemaakt zullen worden. Pac-Man lijkt een redelijke kans te maken, maar sinds een paar maanden geleden neemt LEGO geen nieuwe ideeën rondom Zelda meer mee. De kans is dus zeer aanwezig dat deze Temple of Time-set alleen wordt overwogen omdat hij nog aan de eisen wist te voldoen voordat Zelda in de ban werd gedaan.

Veel competitie in LEGO Ideas

Daar komt overigens bij dat er meer dan 36 ideeën beoordeeld worden, waarvan er maar een klein deel een echte set wordt. Andere ideeën gebaseerd op bekende franchises zijn onder andere het huis uit Pixars Up, Thunderbirds, Community, The Neverending Story en Wallace en Gromit. Alle ideeën die beoordeeld worden kun je hier bekijken.