Zelf je iPhone repareren kan nu ook in Europa

News
dinsdag, 06 december 2022 om 12:30
pexels pixabay 4158f1600083069
Het is in de loop der jaren steeds lastiger geworden om zelf elektronica te repareren. Gelukkig begint dat weer langzaam te veranderen. In de VS heeft Apple bijvoorbeeld al eerder self service repair gelanceerd en nu komt dat ook naar Europa.
Als je iPhone of Macbook kapot is, hoef je voortaan niet meer naar een officiële service-partner van Apple. Tenminste, dat zouden we graag zeggen. De self service repair is helaas nog niet beschikbaar in Nederland. Wel is de mogelijkheid gelanceerd in onder andere België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.
Via een speciale webwinkel kun je onderdelen, gereedschap en handleidingen bestellen om je Apple-apparaten te repareren. Het gaat voorlopig om telefoons uit de iPhone 12 en iPhone 13 generatie en om MacBooks met Apple Silicon chips. Het gaat om dezelfde onderdelen en handleidingen die erkende Apple serviceproviders gebruiken.
De benodigde gereedschappen kun je kopen. Maar als je eigenlijk niet zo vaak iets repareert, of eerst een keer wil proberen of het lukt voordat je er al te veel geld aan uitgeeft, kun je de gereedschappen ook huren. Dat kost dan 59,95 euro om de gereedschappen een week te houden.

Wanneer komt Apple self service repair naar Nederland?

Het is niet helemaal duidelijk waarom Nederland is overgeslagen bij de uitrol van self service repair. Ook heeft Apple niet aangegeven of en wanneer we deze mogelijkheid in meer landen kunnen verwachten. In ieder geval zijn instructies wel beschikbaar in het Nederlands, dankzij de lancering in België. Zo kun je je eventueel inlezen over het repareren van Apple producten.

Populair Nieuws