‘Apple overweegt lagere prijs voor iPhone 15’

News
maandag, 02 januari 2023 om 19:00
Apple staat bekend om zijn prijskaartjes, maar meestal niet op een positieve manier. Veel consumenten vinden Apple-producten te duur en helemaal in 2022 werden opvallend hoge prijzen gevraagd voor iPhones en iPads die weinig verbeterden ten opzichte van hun voorgangers. Maar mogelijk gaan de prijzen van de iPhone 15 weer omlaag.
Naar verluidt is Apple niet blij met de iPhone 14 Plus. Deze telefoon vervangt als het ware de mini-modellen van de iPhone 12 en 13. In die generaties verkocht de kleinere iPhone niet best, dus opteerde Apple voor een groter model bij de iPhone 14.
Dit grotere model verkoopt alleen ook niet al te best. Volgens een blogpost van yeux1122 op Naver, die het in het verleden vaker bij het rechte eind had, overweegt Apple daarom om de prijzen van de iPhone 15 te verlagen.
Een grote reden dat de iPhone 14 Plus slecht verkoopt zou namelijk zijn dat hij in prijs al vrij dichtbij een iPhone 14 Pro ligt en veel mensen die een Plus overwegen dus geneigd zijn om dan maar nog wat meer neer te leggen voor een Pro. Door de iPhone 15 Pro goedkoper te maken moet het gat wat groter worden. Om vervolgens te voorkomen dat de standaard iPhone 15 niet meer verkocht wordt, gaat die ook in prijs omlaag.

Wat kunnen we van de iPhone 15 verwachten?

Momenteel is de release van de iPhone 15 nog enigszins toekomstmuziek. De telefoon zal waarschijnlijk pas in september of oktober van dit jaar verschijnen. Er zijn al enige geruchten over hoe de telefoon eruit gaat zien en wat voor veranderingen worden doorgevoerd. Het lijkt vrijwel zeker dat Apple de overstap naar USB-C gaat maken.

Populair Nieuws