Open-world Star Wars game komt sneller dan verwacht

News
dinsdag, 03 januari 2023 om 21:00
lucasfilm games star warsf1610441096
Twee jaar geleden jaar hebben Ubisoft en LucasArts een nieuwe open-world Star Wars game aangekondigd. Sindsdien hebben we er niks meer van gehoord, maar hij komt al sneller dan verwacht.
Een lange tijd heeft EA de rechten in handen gehad om games te maken die zich afspelen in het Star Wars-universum. Die exclusieve deal is nu alleen ten einde, waardoor ook andere ontwikkelaars en uitgevers met de populaire franchise aan de slag kunnen. Waaronder dus Ubisoft en Massive Entertainment.
Laatstgenoemde studio kennen we voornamelijk van The Division games, maar bij het Zweedse bedrijf wordt ook gewerkt aan Avatar: Frontiers of Pandora én een gloednieuwe open-world Star Wars game. Maar sinds de aankondiging hebben we niks meer van het project gehoord en de verwachting is dan ook dat we nog wel een lange tijd om de release moeten wachten.
De creative director van Ubisoft denk daar alleen anders over. Julian Gerighty maakt namelijk via een tweet bekend dat de Star Wars game dit jaar al uit moet komen.

Radiostilte voor de Star Wars game

Opvallend genoeg is er nog vrijwel niks bekend over de aankomende game, er is zelfs nog niet eens een titel of een tijdsperiode wanneer de game zich afspeelt bekend. De enige informatie die bekend is, is dat het een open-world Star Wars game zal worden. Of we aan de slag gaan met Jedi, rebellen, Stormtroopers of andere bekende figuren, dat is dus nog even afwachten.