Dragon's Dogma 2 krijgt update om meerdere klachten op te lossen

News
maandag, 25 maart 2024 om 13:30
dragons dogma 2 dragonf1707995094
Dragon’s Dogma 2 krijgt hoge cijfers, maar aan de andere kant zijn er ook veel klachten over de game van spelers. Capcom komt daarom snel met een patch om meerdere klachten te adresseren.
Spelers hebben een lange tijd moeten wachten op de release van Dragon’s Dogma 2, maar liefst 12 jaar. Voor veel spelers levert de game precies waar ze al op die tijd op hebben gewacht qua gameplay, maar ondertussen zijn er ook veel klachten.
De performance van de game kan bijvoorbeeld flink fluctueren, met name in steden. Dat komt doordat Dragon’s Dogma 2 nogal veel vraagt van de processor. Met een update worden er daarom performance modes toegevoegd op de PlayStation 5 en Xbox Series S, evenals een toggle voor motion blur, ray-tracing en een framerate-cap van 30.

Een new game beginnen

De update geeft spelers ook de mogelijkheid om een New Game te starten, wanneer er al een save file is aangemaakt - een optie die opvallend genoeg momenteel nog ontbreekt. Daarnaast zal de item Art of Metamorphosis, die nodig is om het uiterlijk van je personage aan te passen, verhoogd naar 99 in de voorraad van Pawn Guilds. Het was één van de voorwerpen waar veel klachten over waren met de microtransacties die voor de game beschikbaar zijn.
Voor de PC-versie van de game zal de kwaliteit van de DLSS worden aangepast. Met de feature van Nvidia ingeschakeld worden veel elementen in de game blurry.