iPhone haalt voor het eerst grootste concurrent in

News
dinsdag, 16 januari 2024 om 12:30
Android of iPhone is een belangrijke vraag voor wie een nieuwe smartphone overweegt. Samsung is het grootste merk voor Android-telefoons en staat ook al jaren aan de top. Maar in 2023 zijn er voor het eerst meer iPhones verkocht dan Samsung-telefoons.
Hoewel Apple de smartphone populair heeft gemaakt, is Samsung al jaren het grootste merk. Het bedrijf wordt dan ook vaak gezien als Apple’s grootste concurrent. In het afgelopen jaar is de iPhone volgens data van IDC en Canalys voor het eerst meer verkocht dan Samsung-smartphones (via The Verge).
Het is voor het eerst sinds 2010 dat Samsung niet bovenaan staat. Destijds was Nokia nog het grootste merk voor mobiele telefoons en kwam Apple niet eens voor in de top 5. Sterker nog: Samsung is de enige fabrikant van mobiele telefoons die zowel in 2010 als 2023 in de top 5 van grootste merken stond.
Het is al eerder te zien geweest dat de populariteit van de iPhone groeit. Zo is meer dan de helft van de smartphones in de VS een iPhone. In Nederland groeit de populariteit van Apple’s smartphone ook ook en hebben vooral jongeren een voorkeur voor de iPhone.

Samsung nog steeds grootste rivaal van Apple

Overigens loopt Samsung niet al te veel achter op de iPhone als het gaat om de verkoopcijfers van 2023. Wel is het marktaandeel van Samsung gekrompen, terwijl dat van Apple is gegroeid. Ook andere smartphone-merken zijn gegroeid en dragen dus bij aan de krimp van Samsung.