iPhone haalt grote mijlpaal tegenover Android

News
vrijdag, 02 september 2022 om 13:15
apple 132960
De iPhone is een populaire telefoon, maar tot dusver is Android altijd populairder geweest. Inmiddels heeft Apple daarin een gigantische mijlpaal bereikt. Vijftig procent van de smartphones in de VS is nu een iPhone.
Uit cijfers van Counterpoint Research blijkt dat de iPhone op dit moment goed is voor meer dan de helft van de smartphones in de VS, zo meldt Financial Times. Het is voor het eerst dat de iPhone dat percentage bereikt. Tot dusver was het grootste marktaandeel voor Android.
Dat is deels te verklaren door het veel grotere aantal fabrikanten dat Android-telefoons maakt. Consumenten hebben veel meer keuze als het op Android aankomt en deze telefoons zijn ook vaak goedkoper. Maar in de afgelopen jaren was steeds te zien dat Android-gebruikers overstapten naar iPhone, iets wat ook buiten de VS verwacht wordt.
Het gaat hier overigens niet om het aantal smartphones dat verkocht wordt, maar alleen om telefoons die actief gebruikt worden. Dat kan ook in het voordeel van Apple werken. Het bedrijf levert doorgaans langer updates dan de meeste Android-fabrikanten. Ook het feit dat Apple een heel ecosysteem van apparaten en diensten heeft, zal veel gebruikers vasthouden.

iPhone 14 in aantocht

Of deze trend naar meer Apple-gebruikers zich voortzet zullen we snel genoeg merken. Volgende week wordt hoogstwaarschijnlijk de iPhone 14 onthuld tijdens een Apple-event. Deze nieuwe iPhone zal voor veel mensen weer een potentieel instapmoment naar de iPhone zijn.

Populair Nieuws