‘iPhone 16 camera gaat terug in de tijd’

News
dinsdag, 23 mei 2023 om 10:30
De camera is voor veel gebruikers een belangrijk onderdeel van een smartphone. Het is dan ook een onderdeel van de telefoon dat bij een nieuw model vaak verandert, ook als de upgrades verder minimaal zijn. De camera van de iPhone 16 gaat ook weer veranderen, maar mogelijk op een opvallende manier.
De meeste smartphones hebben tegenwoordig meerdere cameralenzen, die vaak samen op een eilandje te vinden zijn. Bij de laatste paar iPhones zat de tweede lens schuin onder de bovenste. Ook bij de iPhone 15 is dat waarschijnlijk het geval, maar de iPhone 16 zou een ouder design uit de kast halen.
Volgens Twitteraar URedditor lijkt het huidige design van de iPhone 16 qua camera namelijk behoorlijk op de iPhone 12. De twee lenzen zouden, net als bij die oudere telefoon, recht onder elkaar komen te staan. Omdat de iPhone 12 tegen de tijd dat de iPhone 16 uitkomt wat uit het straatbeeld aan het verdwijnen is en omdat er nog andere design-verschillen zijn, is de iPhone 16 zo herkenbaar als de nieuwste iPhone.
Of er nog een andere reden is dat het oude design weer wordt gebruikt is niet duidelijk. De diagonale camera-layout werd ooit geïntroduceerd als iets dat een technologische vooruitgang mogelijk maakte, dus wellicht is er ook een technische reden om het nu weer terug te draaien. Overigens wijst URedditor erop dat het nog vroeg is voor de iPhone 16 en dat er nog veel kan veranderen.

iPhone 16 Pro camera wordt stukken beter

Een wijziging in de layout is overigens niet de enige manier waarop de camera van de iPhone 16 onder handen wordt genomen. Naar verluidt is er op beide Pro-modellen een periscooplens te vinden, iets dat bij de iPhone 15 tot dusver alleen bij de Pro Max wordt verwacht. Beide iPhone 16 Pro-modellen zouden groter worden, waardoor er meer ruimte komt voor een periscooplens.